Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - problemy z rozrusznikiem

scorpion1979 - 9 Cze 2008, 20:24
Temat postu: problemy z rozrusznikiem
witam wszystkich mam pytanie poniewaz mam problem z odpalaniem fiesty . od jakiegos czasu pojawily mi sie problemy z odpaleniem fiesty to znaczy czasami odpala po 10 razy bez problemu a czasami wogole , postanowilem wymienic rozrusznik kupilem przy okazji zrobilem porzadek z kablami wszystkie plusy i minusy koncowki nowo uciete i solidnie przykrecone , niestety sytuacja sie nie zmienila wchodze do samochodu , krece klucykiem i nic cisza. mozecie mi powiedziec jak sie nazywa ta czesc na zdjeciu zaznaczona w kolko czasami jak to poruszam albo poruszam kablami to rozrusznik znowu zapala z pare razy podrzad i pozniej cisza, tak jakby wlasnie jakis przekaznik. Pomozcie moze ktos z was mial podobny problem i jak nazywa sie ta czesc w kolku [URL=http://img232.imageshack.us/my.php?image=060908191018aj7.jpg][IMG]http://img232.imageshack
dzieki pozdrawiam
--------------------------------------------------
tak sie dzisiaj zastanawiam czy nie jest to winna imobilaizera, raz mi laczy raz nie

bidżej - 9 Cze 2008, 23:16

omg, nie wiem dokładnie co to jest, ale jakaś straszna rzeźba :9:
stafcio - 12 Cze 2008, 00:30

wtf? to nie jest oryginalna czesc forda. sprobuj to wymontowac. moze bedzie lepiej, sprawdz do czego to jest podlaczone. tak jak napisalem, nie ma tego w zadnej fiescie, ktos musial to podłaczyc. byc moze jest tak jakies przebicie i dlatego czasami nie laczy rozusznik
diodalodz - 12 Cze 2008, 08:53

to jest część fabryczna i jest często w mk3 , zdaje się że jest to jakiś rezystor układu wtryskowego .
bidżej - 12 Cze 2008, 10:34

diodalodz napisał/a:
to jest część fabryczna i jest często w mk3 , zdaje się że jest to jakiś rezystor układu wtryskowego .

na pewno fabrycznie tak nie wygląda, akurat zaraz idę pogrzebać w swojej FoFi to cyknę fotkę jak to u mnie się ma.

------

EDIT:

jackrzec - 12 Cze 2008, 14:09

Jeśli chodzi o ścisłość, to nie rezystor tylko dioda ;)