|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - POMOCY
pablon - 14 Cze 2008, 23:02 Temat postu: POMOCY Na łaczeniu kolektora i cylindra mam wyciek oleju. Fiesta zaczeła kaszleć:(. Czy to mog± być uszczelniacze zaworów?. Ile kosztuje naprawa uszczelniaczym i same uszczelniacze:(.
www.pablo.webpages.pl/obraz3.jpg
stafcio - 14 Cze 2008, 23:11
który kolektor? jakos mi trudno wyobrazic to sobie
nie dziala link do zdjecia
jak masz silnik HCS, to mam uszczelniacze (8szt.) do sprzedania. nówki sztuki febi.
pablon - 14 Cze 2008, 23:24
Wyciek jest na ł±czeniu kolektorze wydechowego a garem. Tylko na jednym od strony kierowcy. Oleju nie bierze, pali ok 7litrów w mie¶cie wiec w normie
link trzeba przekopiować do przegldarki bo tak nie działa:(
stafcio - 14 Cze 2008, 23:31
wyglada na uszczelniacze zaworowe, jak masz miernik kompresji to sprawdz, dowiesz sie czy uszzczelniacze zaworowe.
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=23910
jezeli masz olej na zewnatrz, to znaczy ze uszczelka pod kolektorem tez do wymiany... ??
a tak naprawde to moze kiedys ci kapn±l olej jak nalewales i tam sie zgromadzil?
pablon - 14 Cze 2008, 23:38
Olej sie pojawia po wyczyszczeniu, juz kiedy¶ padła mi ¶wieca na tym cylindrze i po tym wyciek sie powiekrzył.
stafcio - 14 Cze 2008, 23:50
sprawdz kompresje, w warsztacie ok 20pln
tomcio1600 - 15 Cze 2008, 23:58
pablon napisał/a: | Na łaczeniu kolektora i cylindra mam wyciek oleju. Fiesta zaczeła kaszleć:(. Czy to mog± być uszczelniacze zaworów?. Ile kosztuje naprawa uszczelniaczym i same uszczelniacze:(. |
koszt samych uszczelniaczy to od 2 do 5 zł za szt. i to x8 wiec w zaleznosi od jakosci samych uszczelniaczy (firmy) 16 - 40 zł. Wymiana tez nie jest droga. Warsztaty kasuja naprawde roznie powiedzmy od 20 do 50 zł.
|
|