Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Czy to ma wogóle sens ?

Gilgamesz - 13 Lip 2008, 17:04
Temat postu: Czy to ma wogóle sens ?
Witam,
ostatnio dużo myślałem nad zmianą audio w aucie . A że jestem zielony w tym temacie to sobie poczytałem trochę tych postów jednakże nie umiałem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie...
Czy ma to sens ?
Jest sobie Fiesta Mk4 5d z fabrycznym Traffic 5000 + 6 fabr. głośników ( przód + klamki + tył )
Głównym powodem rozmyślań nad zmianą tego jest fakt , że brakuje mi odtwarzacza CD .
Najbardziej bym chciał dorwać Traffica 6000 aczkolwiek jego ceny ( 250 - 400 zł ) biorąc pod uwagę , że jest to sprzęt używany nie są atrakcyjne...
Pytanie :
1. Czy któryś z tych radioodtwarzaczy :
Pioneer 1
Pionieer 2
Kenwood 1
Kenwood 2
a może Lg ?

będzie grał tak samo ( moze lepiej ? ) na fabrycznych głośnikach niż Traffic?

2. Czy taki zestaw ( któreś radio ) + głośniki :
Przód - Hertz bądź Te....

a na tył może to ?

będzie grał "przyzwoicie" ??

PS. Nie zależy mi na audiofilskiej jakości ani o dudnieniu basem na pół wsi . Słucham zazwyczaj trance + rap + wszystko , więc zestaw musi być "uniwersalny"
Niestety fundusz nie jest wysoki...
Proszę o porady

sulos - 13 Lip 2008, 19:57

w tej cenie radia beda mniej-wiecej takiej samej jakosci. aczkolwiek podobno kenwood w budzetowce robi najbardziej sensowny sprzet.

co do glosnikow to jesli ma przyzwoicie bujac bez wzmacniacza i niedrogo to osobiscie polecam helixy dark blue
http://allegro.pl/item399..._zwrotnice.html

hertze sprawdzilyby sie dobrze przy instalacji ze wzmacniaczem

kaczoro - 13 Lip 2008, 20:26

A ja mam Hertze DSK 130 podpięte pod radio i jestem zadowolony :yes: Do tego wygłuszone drzwi i gra naprawdę przyzwoicie old

Pozdrawiam.

sulos - 13 Lip 2008, 20:26

kaczoro, i bedzie grac przyzwoicie. oczywiscie. tyle, ze samo radyjko jst troche za slabe, zeby porzadnie te glosniki rozbujac
kaczoro - 13 Lip 2008, 20:53

sulos napisał/a:
kaczoro, i bedzie grac przyzwoicie. oczywiscie. tyle, ze samo radyjko jst troche za slabe, zeby porzadnie te glosniki rozbujac

Szczerze, to nie wyobrażam sobie żeby te głośniczki mogły zagrać jakkolwiek lepiej...w końcu to tylko małe 13ki :-P

Marcin - 13 Lip 2008, 21:26

Gilgamesz napisał/a:
Najbardziej bym chciał dorwać Traffica 6000 aczkolwiek jego ceny ( 250 - 400 zł ) biorąc pod uwagę , że jest to sprzęt używany nie są atrakcyjne...

jak chcesz pewnego 6000 to pisz na PW może się dogadamy <8>

Arkadius - 14 Lip 2008, 08:37

a może warto dołożyć do pionka 4000ub? posiadam takiego od niedawna i jestem mega zadowolony zwłaszcza z portu USB :)
Gilgamesz - 20 Lip 2008, 12:36

Marcin napisał/a:
Gilgamesz napisał/a:

jak chcesz pewnego 6000 to pisz na PW może się dogadamy <8>

Marcin, dzięki za propozycję , jednak po obejrzeniu sobie na zywo paru radyjek stwierdziłem , że chcę jednak coś innego...

Tym czymś innym będzie tak jak radził Arkadius Pionek 4000ub . Byłem wczoraj oglądać , teraz czekam tylko na rameczkę i przejściówkę na ISO .
Mam jednak jeszcze prośbę odnośnie głośników . Jakie wybrać do tego radyjka ( chodzi mi głównie o przód - boczki drzwi + tweetery w klamkach ) tak zeby jakos to gralo i jak to podlaczyc zeby graly wszystkie 6 gosnikow

pawloplus - 21 Lip 2008, 16:02

podłączenie proste. Wyjscie na przod za pomoca zwrotnicy montujesz głosnik w drzwi i tweeter + do + a - do - a tył pod drugie wyjscie. Osobiscie polecam głośniki hertz dsk ale jak sulos napisał te głosniki czuja sie świetnie ze wzmakiem