|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK5] spryskiwacze
majkii - 21 Lip 2008, 21:26 Temat postu: [MK5] spryskiwacze mam dziwny problem, mianowicie jak wciskam dingsa od przednich spryskiwaczy to leci mi plyn z tylu, a jak podciagam wajche od wycieraczek do siebie to zamiast na tyl to leci na przod, troszke mnie to irytuje ( ta fieste mam od tygodnia, wczesniej mialem xr2i i z tego copamietam to dzialalo na odwrot), jakies pomysly, z gory dziekuje,
Parzych - 21 Lip 2008, 22:50
Ja w MK6 też tak mam - od nowości, więc możliwe, że w jakimś momencie Ford postanowił to tak zmienić...
sulos - 21 Lip 2008, 22:51
dziwne. ja w mojej mk4 mam normalnie
dinks - przod
wajcha do siebie - tyl
Parzych - 21 Lip 2008, 22:55
sulos, widocznie zmienili to od MK5-ki
majkii - 21 Lip 2008, 23:20
tylko ze jest jedno ale, wciskam dinks i leci z tylu + włączają sie wycieraczki z przodu, dla mnie to jest bezsens żeby na sucho wycieraczki chodziły, popytam znajomych w serwisie i może coś sie dowiem, mam podejrzenie ze to może coś na kostce jest, albo ktoś sie wężykami bawił
Parzych - 21 Lip 2008, 23:26
majkii napisał/a: | leci z tylu + włączają sie wycieraczki z przodu | Trzeba było tak od razu, czyli trzeba szukać usterki Podpytaj DziDzię jak jest u niego... może coś wymyślicie
pP - 22 Lip 2008, 11:49
parzych ja mam odwrotnie jak TY ;p
Parzych - 22 Lip 2008, 12:27
brabusss, aż poszedłem sprawdzić i... okazało się, że jak wciskam tego dingsa, to leci z przodu, a tylny spryskiwacz uruchamia się poprzez odepchnięcie wajchy od wycieraczek od siebia (a nie pociągnięcie do siebie)... Czyli u Ciebie majkii, trzeba szukać albo w wężykach albo w elektryce.
DziDzia - 22 Lip 2008, 23:51
parzych73 napisał/a: | Podpytaj DziDzię jak jest u niego... może coś wymyślicie |
Jakbym tylko ja miał tu mk5 ...
Po rozmowie na PW (i przeczytaniu tematu), obstawiam zamienione wężyki w pompce... Tak więc probuj...
pozdro
odyniec - 25 Lip 2008, 17:38
albo bieguny napiecia w pompie...
master - 29 Lip 2008, 08:43
u mnie też był ten sam problem
po zamianie wężyków (a znajdują sie w mk4 tuż pod maską po lewej stronie przy wlewie płynu spryskiwaczy) jest OK
|
|