Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] CVH -> ZETEC

stafcio - 18 Sie 2008, 12:38
Temat postu: [MK3] CVH -> ZETEC
zeswapowalem silnik i podłaczylem tak ze odpala itd, ale nie wszystkie kable mi sie udalo podlaczyc.
proszę te osoby ktore swapowaly z cvh na zetec (najlepiej 105km, ale inne tez ok) zeby napisaly jak kable podłaczyc, sa dwie kostki jedna ma 9 a druga 7 pinów. jak to połączyc.

później jak podłączyć termostat i wiatrak.

te rady sie przydadzą innym osobom chętnych robić swapa. miejcie to na uwadze!

tutaj jest schemat tak jak ja to podlaczylem

ale zostaly mi dwa kable, jeden czarny a drugi chyba brazowy

Daras84 - 18 Sie 2008, 16:39

wentylator to jest w wiazce wew. jak pamietam wiec tylko przepinasz, a za właczenie wentylatora odpowiada czujnik na chlodnicy, sprawdz sobie na krotko czy jest ok, a masz tem? na wskazniku ?? bo ten brazowy to jest masa własnie jak pamietam chyba na wskaznik
stafcio - 21 Sie 2008, 09:06

jestem zawiedziony wami ludzie, tylu swapowców sie chwali na forum a nikt nie chce pomóc i powiedziec o podłaczeniu. żenada.
Marek - 21 Sie 2008, 10:26

Brazowy pewnie do czujnika temp na deske, spr miernikiem. Ja u siebie mialem instalacje wew z 1.8 9 pinowa a silnika z 1.6 z 8 pinowa kostka i u mnie zostal wolny brazowo-bialy wlasnie do czujnika temp na deske.
stafcio - 21 Sie 2008, 10:30

a co z obrotomierzem?
musialem na krótko podpiąc pod zielony kabel od cewki zeby obroty pokazywal.

zrobilem takie podłaczenie. poszukalem w manualach i na fiestaturbo.com
niestety nie dziala obrotomierz jak napisalem wyzej. połaczenie 4-1 musi isc do uziemienia chyba.

Marek - 21 Sie 2008, 10:40

Nie wiem co z obrotomierzem bo sam go nie posiadam i nie wiem czy u mnie by zadzialal :)