Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK5] Problem z tylną wcieraczką

margol - 10 Wrz 2008, 21:29
Temat postu: [MK5] Problem z tylną wcieraczką
Jestem od dwóch miesięcy posiadaczem Fiesty z 2000 r. benzyna i dopiero ją poznaję i dlatego mam kilka pytań.
1. Problem z tylną wycieraczką. Kupiłem autko z rosłaczoną kostką silniczka wycieraczki. Po połączeniu i zamknięciu bagażnika wywala bezpiecznik.
2. Czy na talbicy rozdzielczej jest kontrolka włączonych świateł, czy włączenie świateł sygnalizuje tylko podświatlenie tablicy.

DziDzia - 11 Wrz 2008, 09:51

ad. 2. tylko podświetlenie.
ad. 1. może masz złej wielkości bezpiecznik :?: Na tym się nie znam :P

pozdro :!:

Puff - 11 Wrz 2008, 12:40

DziDzia napisał/a:
ad. 1. może masz złej wielkości bezpiecznik

Pisze, że po połączeniu i zamknięciu bagażnika. Zamykając bagażnik doprowadza prąd do "komory" w której jest wycieraczka - albo gdzieś w klapie jest zwarcie do masy, albo silnik wycieraczki jest padnięty i gdzieś w środku zwiera.

margol - 12 Wrz 2008, 18:07

Dzięki za podpowiedź, ale wydaje mi się że nie jest to zwarcie silnika bo bezpiecznik wywala odrazu po zamknięciu bagażnika bez włączania wycieraczki.
JoeMix - 12 Wrz 2008, 19:55
Temat postu: Re: Problem z tylną wcieraczką
margol napisał/a:
1. Problem z tylną wycieraczką. Kupiłem autko z rosłaczoną kostką silniczka wycieraczki. Po połączeniu i zamknięciu bagażnika wywala bezpiecznik.
Jeśli rozłączenie kostki sprawa że nie wywala bezpiecznika to znaczy że zwarcie jest za kostką, jeśli ta jest przy samym silniku, to zapewne walnięty jest silnik.