|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK5] Problem z tylną wcieraczką
margol - 10 Wrz 2008, 21:29 Temat postu: [MK5] Problem z tylną wcieraczką Jestem od dwóch miesięcy posiadaczem Fiesty z 2000 r. benzyna i dopiero ją poznaję i dlatego mam kilka pytań.
1. Problem z tylną wycieraczką. Kupiłem autko z rosłaczoną kostką silniczka wycieraczki. Po połączeniu i zamknięciu bagażnika wywala bezpiecznik.
2. Czy na talbicy rozdzielczej jest kontrolka włączonych świateł, czy włączenie świateł sygnalizuje tylko podświatlenie tablicy.
DziDzia - 11 Wrz 2008, 09:51
ad. 2. tylko podświetlenie.
ad. 1. może masz złej wielkości bezpiecznik Na tym się nie znam
pozdro
Puff - 11 Wrz 2008, 12:40
DziDzia napisał/a: | ad. 1. może masz złej wielkości bezpiecznik |
Pisze, że po połączeniu i zamknięciu bagażnika. Zamykając bagażnik doprowadza prąd do "komory" w której jest wycieraczka - albo gdzieś w klapie jest zwarcie do masy, albo silnik wycieraczki jest padnięty i gdzieś w środku zwiera.
margol - 12 Wrz 2008, 18:07
Dzięki za podpowiedź, ale wydaje mi się że nie jest to zwarcie silnika bo bezpiecznik wywala odrazu po zamknięciu bagażnika bez włączania wycieraczki.
JoeMix - 12 Wrz 2008, 19:55 Temat postu: Re: Problem z tylną wcieraczką
margol napisał/a: | 1. Problem z tylną wycieraczką. Kupiłem autko z rosłaczoną kostką silniczka wycieraczki. Po połączeniu i zamknięciu bagażnika wywala bezpiecznik. | Jeśli rozłączenie kostki sprawa że nie wywala bezpiecznika to znaczy że zwarcie jest za kostką, jeśli ta jest przy samym silniku, to zapewne walnięty jest silnik.
|
|