Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Światłą mijania

Minia - 11 Wrz 2008, 22:16
Temat postu: [MK3] Światłą mijania
Mam takie małe pytanie :) Nie wiem czy tak jest w Fiestach z 93 r, ale mam taki problem, że bardzo słabo pali mi się kontrolka świateł mijania i w dzień to prawie w ogóle nie widzę czy mam te światła włączone czy nie. Chciałabym się dowiedzieć jeśli jest to możliwe jak to można naprawić?

Z góry dzięki za pomoc :)

luki - 11 Wrz 2008, 22:18

ale gdzie ty masz tą kontrolkę?? bo w serii mk3 chyba nie było czegoś takiego??
Minia - 11 Wrz 2008, 22:31

Na tablicy rozdzielczej, w nocy jak jadę to świeci się słabo, ale coś widać, a w dzień to w ogóle.
Freeman - 11 Wrz 2008, 22:34

No niestety Luki ma racje w mk3 nie ma żadnej kontrolki włączonych świateł tak samo zresztą jak kontrolki rezerwy. Jedyne po czym możesz poznać to podświetlona
deska rozdzielcza, a dodatkowo podświetlony zegarek (ale tylko przy włączonym zapłonie)

luki - 11 Wrz 2008, 22:37

w nocy to powinno ci cały licznik oświecić i to w sumie w miarę to ładnie widać.
a w dzień fakt nie widać, ja sobie zrobiłem sam kontrolke zapalonych świateł mijania ale to moja własna inwencja którą nawet w dzień widać :ok:

Freeman - 11 Wrz 2008, 22:39

Pomysł Lukiego dobry, chociaż mi tylko na początku doskwierał ten problem potem już nie zwracałem na to uwagi, a żeby sprawdzić czy włączyłem światła zerkałem na przełącznik
luki - 11 Wrz 2008, 22:54

to wynika z lichej konstrukcji licznika, musisz sie przyzwyczaić albo zmienić zegary... bądź auto :ups:
Minia - 11 Wrz 2008, 22:57

Łee... to głupio że nie można nigdzie jakoś podkręcić podświetlenia :( No niestety chyba jedynie zostaje mi się przyzwyczaić do tego :)
diodalodz - 11 Wrz 2008, 23:54

albo założyć automatyczny włącznik świateł . Ja od 1,5 roku zapomniałem o problemie na zawsze . Instalacja trwa ok 20-40 minut .
k_myk - 12 Wrz 2008, 01:27

Ciekawi mnie tylko jedna rzecz... Skoro faktem jest, że w mk3 nie ma takowej kontrolki, to... na co Ty właściwie patrzyłaś? :yyy: i czemu "to coś" Ci się ledwo świeci? :yyy: No chyba, że to jakaś samoróbka umieszczona gdzieś poza zegarami...

Pozdrawiam,
k_myk

Minia - 12 Wrz 2008, 12:54

Hehe, przepraszam za zamieszanie, namąciłam trochę w tym temacie, bo nie znam się na samochodach i ogólnie jestem ciemna w tym temacie, zarejestrowałam się na forum po to, żeby się nauczyć wszystkiego co dotyczy Forda Fiesty, więc mam nadzieje, że wybaczycie mi tą gafę :hihihi:

A co do tych świateł to nie chodziło mi o kontrolkę świateł mijania lecz o podświetlenie deski rozdzielczej :-P

diodalodz - 12 Wrz 2008, 16:03

jak coś to zapraszam na spot w sobote , tam sie dowiesz więcej i prościej jest wytłumaczyć o co chodzi .
tu masz linka do tematu o spotkaniach Łodzi .
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=14053