Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Mocny klakson w mk3 - jak zrobić?

Carnival TDi - 17 Wrz 2008, 15:59
Temat postu: [MK3] Mocny klakson w mk3 - jak zrobić?
Witam chłopaki! :D

Mam pytanko, chcialbym w mojej fiescie zamontowac glosniejszy sygnal dzwiekowy ale pytanie polega na tym czy jesli podlacze rownolegle (NIE szeregowo) kilka takich sygnałów to czy bedzie to glosniej trąbić? :fox:

czy moze wywalic tego starego a zamontowac jakis wiekszy porządny klakson?
Nie chodzi mi o taki jak jest w TIR-ach czyli te trąbki, tylko o taki bardzo głośny "odstraszający" sygnał jak przy niektorych nowszych autkach

Marcin - 17 Wrz 2008, 16:50

Carnival TDi napisał/a:
czy jesli podlacze rownolegle (NIE szeregowo) kilka takich sygnałów to czy bedzie to glosniej trąbić?

będzie, ale nie będzie to duża różnica, prędzej poszukaj klaksonu o większej mocy.

JoeMix - 17 Wrz 2008, 19:25

kup nowy trąbik koszt to jakieś 10 zeta... będzie głośno i ładnie :)
Carnival TDi - 17 Wrz 2008, 20:37

a są jeszcze takie komplety na allegro w okolicach 20 - 30 zeta, ze jeden jest wysoko tonowy a drugi nisko tonowy jak w nowych audi vw i bmw, czy takie cos bedzie dobre i glosno trabic?
sulos - 17 Wrz 2008, 20:39

pytanie po co? tira chcesz udawac?
Carnival TDi - 17 Wrz 2008, 20:45

po to bo mam slaby klakson a chce taki jak jest w nowszych autach
LOY - 17 Wrz 2008, 21:18

a ja ciebie rozumiem :-) ..najładniej trabia fanfary ..czyli trabiki oparte na membranie i trebce o zwezonej gardzioeli co daje efekt podcisninia i ...instrument denty :-) ...tenowoczesne piczki to juz tylko membrana metalowa i smieszne piiiiiii ..swietny dzwiek ma ..XR2i niewiele sie o tym pisze el xr w przeciwienstwie do cywili miała dwie fanfary ..nisko i wysokotonowa ...rezultat..gra ładnie głosno i poteznie ...szukaj wiec fanfar z xrki a napewno bedziesz zadowolony ....ja w swojej hance mam obecnie fanfary z xrki :-P ...a co odrobina forda w japonczyku :-)
aaa...fantastycznie brzmiace fanfary miały tez duze fiaty ...i tez nisko i wysoko tonowce ..ja w swoim zamontowałem 2x nisko i buczał jak syrena okretowa ..tez polecam

JoeMix - 18 Wrz 2008, 09:50

Carnival TDi napisał/a:
a są jeszcze takie komplety na allegro w okolicach 20 - 30 zeta, ze jeden jest wysoko tonowy a drugi nisko tonowy jak w nowych audi vw i bmw, czy takie cos bedzie dobre i glosno trabic?
Kup zamontuj się przekonamy.
stafcio - 18 Wrz 2008, 10:06

ja sprzedam od xr klakson. poszlo pw