|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Układ wydechowy : wycięcie katalizatora
lukop2 - 13 Sty 2005, 14:02 Temat postu: Układ wydechowy : wycięcie katalizatora Czesc koledzy:
Sluchajcie - powiedzcie mi jedna rzecz - ilu calowa jest rura tlumika w FF MK3 91 r.
Chce wywlic katalizator ale przed tym chce miec gotowa rure aby wstawic a poki co nie mam mozliwosci aby wejsc pod samochod i ja zmierzyc.
Dzieki za odpowiedz.
sify - 13 Sty 2005, 16:09
alternatywnym rozwiązaniem może byc wybebeszenie katalizatora z jego "flaków" i wstawienie go puźniej na swoje miejsce
lukop2 - 13 Sty 2005, 16:20
Wlasnie o tym tez myslalem ale slyszalem ze pozniej jest metaliczny podzwiek-to prawda?
Kermitos - 13 Sty 2005, 23:09
podzwieku nie ma, przynajmniej u mnie.
sify - 14 Sty 2005, 09:32
nawet jak jest to to tak minimalny że nie słychać albo to ja głuchy byłem
Kacper - 14 Sty 2005, 09:49
dlatego w środek katalizatora się wstawia zwykłą rurke, i wszystko jest tak jak być powinno :wink:
trzeci - 14 Sty 2005, 10:08
U mnie był zaraz po wybebeszeniu katalizatora. Na wolnych obrotach. Teraz już nie ma tego dźwięku.
Pozdro....
lukop2 - 14 Sty 2005, 10:08
A jeszcze takie pytanie - jak to zrobic - sciagnac katalizator i go rozwiercic.Czy jak ?? I czy duzo czasu to zajmie - bo jutro mam kanal na 2-3 godzinki i moze bym go wykorzystal w tym celu
Kermitos - 14 Sty 2005, 10:12
Jak masz dobre klucze to zdazysz Trzeba wykrecic katalizator i wydlubac z niego wszystko. nic sie nie wierci.
sify - 14 Sty 2005, 22:06
wybebeszyć najlepiej jakimś długim srubokrętem, czyli rozwalić całe to ceramiczne g...... i wysypać na koniec resztki
adi08 - 19 Sty 2005, 12:38
Kurcze, to jak to jest wkońcu z tym metalicznym odgłosem. :evil: Już kilka razy przewijał sie temat układu wydechowego i z tego co wyczytałem to wywalenie (albo wybebeszenie) katalizatora daje metaliczny dźwięk a tu znowu piszecie że nic nie słychać??? Ja już zgłupialem :?
Kowal - 19 Sty 2005, 12:59
Ja ostatnio wyciołem kata i wspawałem rure ,
szczerze niezauwazyłem zadnej znaczacej zmiany dzwieku !!
ale silniczkowi sie lzej oddycha :wink:
pvzon - 19 Sty 2005, 13:39
ja jutro rano się zabieram za oczyszczenie kata, zobaczymy czy coś się zmieni
Kacper - 19 Sty 2005, 13:50
Kowal napisał/a: | Ja ostatnio wyciołem kata i wspawałem rure ,
szczerze niezauwazyłem zadnej znaczacej zmiany dzwieku !!
ale silniczkowi sie lzej oddycha :wink: |
No a jak sie ma pojawic...
jezeli byś wyciął wszystko z kata, i wstawił pustego kata to by był taki dzwięk.
A jeżeli się wstawi rurke, lub kata a w srodku niego rurke to w tedy jest wporzo.
Dlatego najlepiej wstawic kata a w srodku rurkę, a jezeli masz znajomosci na przegladach to sama rurka wystarczy :wink:
lukop2 - 20 Sty 2005, 11:45
No dobra - poczytalem sobie wasze uwagi.
Cos wymysle tylko ze teraz nie bede mial dostepu do kanalu..Poczekam cierpliwie i wdroze w zycie chyba moj pomysl.Czyli katalizator "wyczyszcze" i wywale koncowy tlumik a w jego miejsce wstawie rure zakonczona ladna koncowka z dyfuzorem
Mam nadzieje ze do wiosny to zrobie.
|
|