Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK6] Czym zabezpieczyć podwozie?

igns - 24 Wrz 2008, 23:21
Temat postu: [MK6] Czym zabezpieczyć podwozie?
Mam lekko porysowane podwozie (ponoć we Francji ktoś fiestę podnosił wózkiem widłowym, i zostały ślady). Korozji jeszcze niema, ale chcę to zabezpieczyć jakoś przed zimą. Co możecie mi polecić?
odyniec - 25 Wrz 2008, 00:22

hm, no są do tego środki i najlepiej z nich skorzystać. A myślę, że konserwacja mk6 od mk3 różni się tylko jedną rzeczą. Użytkownik/właściciel mniej rozwinięty może być.
Parzych - 25 Wrz 2008, 01:25

Obedrzeć do gołej blachy, podkład, a potem środek do zabezpieczeń podwozi... Ja dawałem firmy SOUDAL "Underbody Protection" za bodajże 15 zł :ok:
LOY - 25 Wrz 2008, 02:15

Parzych73 napisał/a:
Obedrzeć do gołej blachy, :ok:

po cholere :fox:
\
jak niema rdzy to nic nie kombinuj ...oczysc szmata z brudu ..czy ziemi ...kup jakis grunt w sprayu ..cokolwiek ..moze byc cynk ..nierdzewka ..alu-cynk ...od biedy nawet czarny mat ...bo skryje sie ładnie i wyschnie szybko ....no i kup w sprayu jakis srodek bitumiczny ..w kazdym lepszym lakierniczym albo motoryzacyjnym bedziesz miał setki do wyboru ...celuj w te lepsze i drozsze..szybciej tezeja ..i potem sa elestycznie twarde...polecam wurtha ,motipa itd itp

Parzych - 25 Wrz 2008, 03:44

LOY napisał/a:
po cholere
Jakby jakieś rude się pojawiły... Bo nie uwierzę, że po deszczach nic nie zaczyna brać/żreć...
tadzias - 25 Wrz 2008, 09:32

Bitex lub środki z serii Boll - dostepne zarówno w spray'u jak i "na pędzel"
rafal__lodz - 25 Wrz 2008, 11:11

Ja z doświadczenia Bitexu nie polecam, jest mało elastyczny i dość szybko się wypłukuje.
pP - 25 Wrz 2008, 12:42

odyniec napisał/a:
Użytkownik/właściciel mniej rozwinięty może być.

nie rozumiem... wyjaśnisz?

LOY - 25 Wrz 2008, 13:40

tadzias87 napisał/a:
Bitex lub środki z serii Boll - dostepne zarówno w spray'u jak i "na pędzel"

bitexem ...kolego nasi dziadkowie smarowali od spodu maluchy ... ;/ bo nie mieli innego wyjscia ...czasy i srodki sie zmieniaja ..a chemia poszła sporo do przodu od czasów komunistycznego bitexu ..którego głównym składnikiem jest lepik i rozpuszczalnik ... nie dawaj wiecej takich profesjonalnych rad ..bitex to ostatnie gówno ...jakbym zobaczył puszke bitexu w moim warsztacie to bym zdezynfekował miejsce gdzie stało :fox:

tajmus - 25 Wrz 2008, 22:13

wlasnie co do tego konserwowania....
zakupilem juz srodek konsewujacy bitumiczny firmy boll... ale przed nim bede chcial jakas dobra farba antykorozyjna na pedzel lub pistolet pomalowac co trzeba bedzie...
chlopaki co wybrac?? jaki towar co by bil sie z ruda o posade pod autem :hahaha: :hahaha:

Artii - 26 Wrz 2008, 13:54

A ja właśnie zrobiłem sobie koserwacje całego podwozia NUXUDOLEM i to bym polecił.
igns - 30 Wrz 2008, 21:07

Poczytałem trochę w necie, przeczytałem wasze opinie i wybór padł na NOXUDOL. Jak się zabiorę za zabezpieczanie dam znać jakie rezultaty.