Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Gaśnie na wolnych obrotach - 1.25 Zetec

cardesign1 - 3 Paź 2008, 21:40
Temat postu: Gaśnie na wolnych obrotach - 1.25 Zetec
Jak w temacie, gaśnie czasem na wolnych obrotach. Obroty nie falują, są zawsze w normie ale czasem jak dokulam się do skrzyżowania to po wrzuceniu na luz, lubi sobie zgasnąć silnik. Co może być przyczyną... , krokowiec?

Pozdro...

Przemoo86 - 4 Paź 2008, 06:28

w Mondeo z silnikiem Zeteca mi wystarczyło przeprowadzic adaptacje, ale nie wiem czy we Fiestach też się tak robi???
cardesign1 - 4 Paź 2008, 08:31

Aha :sad: Tylko co to jest ta adaptacja <???> Rozumiem że kłania mi się wizyta u elektronika <???> :kaput:
Marcin - 4 Paź 2008, 09:18

żadnej specjalnej adaptacji się nie robi, jak osprzęt jest ok to silnik będzie działał prawidłowo. wyczyść krokowego, jeśli nic to nie da to prawdopodobnie to jego wina.
cardesign1 - 4 Paź 2008, 15:13

Wyczyściłem i dam wkrótce znac czy cos pomogło.

Dzięki i pozdro... :)

szyss - 4 Paź 2008, 17:23

Jest gdzieś może instrukcja czyszczenia krokowca z MK4, bardzo chętnie bym do niej zajrzał
Pozdro

Marcin - 4 Paź 2008, 20:34

benzyna ekstrakcyjna (lub coś podobnego) i pędzelek i próbujesz wymyć go w środku + płukanie.
Kam'ol - 6 Paź 2008, 10:51

w krokowcu postaraj sie podoginac te zewnetrzne blaszki, u mnie ty syfiło w krokowcu, czy umyjesz te metalowe czesci to juz kwestia preferencji, zabieziecz je przed korozją jak zauwazysz nalot, instrukcję demontazu i montazu regulacji krokowca byla na forum, sam z niej skorzystałem :} :bigok:
Marcin - 6 Paź 2008, 10:53

Kamil to nie kosiarka :fox: to nie ten krokowiec