|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] jak podłaczyc zapalniczke?? problem z przeplywomierzem
ksstasiek - 11 Paź 2008, 19:45 Temat postu: [MK3] jak podłaczyc zapalniczke?? problem z przeplywomierzem Witam,
w swojej fiescie mk3 1994 chcialbym podlaczyc zapalniczke ale nie wiem jak, gdyz jest tam duzo kabli:( Czy mozna prosic o jakies instrukcje jak to zorbic lub schemat kabli??
W swoim autku mam rowniez problem z przeplywomierzem (dokladnie nie wiem czy jest to wina przeplywomierza), a mianowiscie kabel, ktory idzie do przeplywomierza jest odlaczony. Gdy go tylko wloze na swoje miejsce silnik zaczyna sie dusic i malo nie zgasnie. Prosze o jakies rady. dziekuje
JoeMix - 11 Paź 2008, 21:14 Temat postu: Re: jak podłaczyc zapalniczke?? problem z przeplywomierzem
ksstasiek napisał/a: | Witam,
w swojej fiescie mk3 1994 chcialbym podlaczyc zapalniczke ale nie wiem jak, gdyz jest tam duzo kabli:( Czy mozna prosic o jakies instrukcje jak to zorbic lub schemat kabli?? | Kup przewód sieciowy (220V) w podwójnej izolacji o odpowiedniej długości i zaciągnij zasilanie z klem akumulatora, zaraz za dodatnią daj stosowny bezpiecznik, np. 15A co pozwoli zasilać z zapalniczki urządzenia o mocy około 150W.
MARIUSZ.B - 11 Paź 2008, 21:59
To w 1.4 były jakieś przepływomierze ???
Tym bardziej, że z profilu wynika, że masz gaźnik.
ksstasiek - 11 Paź 2008, 22:50
moze cos zle wpisalem bo samochodzik mam dopiero od kilkunastu dni. Fordzik jest na jednopunktowym wtrysku
diodalodz - 12 Paź 2008, 03:06
ksstasiek napisał/a: | moze cos zle wpisalem bo samochodzik mam dopiero od kilkunastu dni. Fordzik jest na jednopunktowym wtrysku |
to przepływomierza napewno nie ma . Zrób zdjęcie bedzie łatwiej.
Kamcio32 - 12 Paź 2008, 10:55
z tego co piszesz to masz 1.4 EFI na pelnym wtrysku. Bo to futura 94 taka jak moja.
i tez mam ten sam problem z przepływomierzem
a nie ma w kategoriach 1.4i 75km dlatego wszyscy zaznaczaja 1.4 73km.
pozdro
MARIUSZ.B - 12 Paź 2008, 11:17
Zgadza się wtrysk wielopunktowy ma przepływkę.

Potwierdz czy twój silnik wygląda tak.
ksstasiek - 12 Paź 2008, 12:38
moj silnik jest taki sam
MARIUSZ.B - 13 Paź 2008, 23:56
Spróbuj wyjąć i przeczyścić przepływomierz.
|
|