Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] dziwna sprawa z jednym guzikiem

mamuten - 25 Paź 2008, 21:06
Temat postu: [MK3] dziwna sprawa z jednym guzikiem
tak jak wyżej zakupiłem guzik do podgrzewania tylnej szyby bo innego nie było a do podgrzewania przędnej szyby coś mi dobrze nie chodzi ale jak się go trzymało to świecił a ten nowo zakupiony nie działa na podgrzewaniu przedniej ale ogólnie chodzi wiec to może być za zonk
sulos - 25 Paź 2008, 21:10

a teraz poprosimy po polsku
mamuten - 25 Paź 2008, 21:34

dlaczego guzik do pogrzewania tylej szyby nie bedzie działa na podgrzewanie przedniej szyby
Tommur - 25 Paź 2008, 21:37

ponieważ kolego zerknij w schematy i być może kabelki sterujące przednią szybą są w innym miejscu niż sterujące tylną.
Łopatologicznie to tak jakbyś w rowerze zamienił przednie koło z tylnym i ocb, że kierownica nie z tej strony :yyy:

mamuten - 25 Paź 2008, 21:40

ale wszystko jest tak samo oprucz plastikowego bolca ktury jest pod innym kontem ustawiony
Freeman - 25 Paź 2008, 22:28

Ale może być tak, że dany styk we włączniku tylnej szyby łączy się po wciśnięciu z innym stykiem niż we włączniku przedniej szyby.

P.S. to nie złośliwość, ale Twój pierwszy post powinien wyglądać tak (mniej więcej):

Tak jak wyżej: zakupiłem guzik do podgrzewania tylnej szyby bo innego nie było. Problem w tym, że ten włącznik nie działa na podgrzewaniu przedniej. Ogólnie chodzi wiec co to może być za zonk?

amokk - 26 Paź 2008, 07:47

Przycisk od podgrzewania przedniej szyby ma zupełnie inną konstrukcję, więc rozbierz sobie oba przyciski i zobacz.
Po naciśnięciu przycisku podgrzewania tylnej szyby styki zwierają się na stałe, dopóki ponownie go nie naciśniesz.
Natomiast po naciśnięciu przycisku podgrzewania przedniej szyby styki zwierają się tylko po naciśnieciu przycisku i zaraz się rozwierają, bo rolę podtrzymującą podgrzewanie przedniej szyby spełnia już przekaźnik.
Poczytaj sobie moje tematy w których dokładnie opisałem wszystko, łacznie z dołączonymi zdjęciami.

essien - 26 Paź 2008, 13:53

Tommur napisał/a:
tak jakbyś w rowerze zamienił przednie koło z tylnym i ocb, że kierownica nie z tej strony

:rotfl: :cojest: :hahaha: konam :-)