|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Gaśnie licznik i wszystko inne...
WujekZbujek - 6 Lis 2008, 10:20 Temat postu: [MK3] Gaśnie licznik i wszystko inne... Witam !
Mam pytanie-wczoraj odebralem samochod od mechaniora-wymienial mi sprzeglo. Podczas jazdy zauwazylem, ze gasnie mi licznik, wycieraczki ledwd pracuja, przygasaja swiatla. Objawy jakby znikal prad. Pytanie jest takie-czy to mozliwe zeby cos zle podlaczyli jak skladali wszystko podczas wymiany sprzegla? czy mam wyladowany akumulator, brak ladowania, czy cos innego?
Z gory dzieki za pomoc i pzdr
Aha-najwazniejsze ze jak zrzuce bieg i przegonie fire to wszystko wraca do normy...
Freeman - 6 Lis 2008, 11:22
Alternator słabo ładuje.
WujekZbujek - 6 Lis 2008, 11:54
Spoko dzieki. Ale czy jest mozliwe ze go zle podlaczyli, czy definitywnie trzeba kupic nowy-uzywany-sprawny sprzet?
dawidek - 6 Lis 2008, 12:01
Sprawdź czy wszystkie kable są całe, poruszaj nimi, może wisi na włosku - sam to ostatnio przerabiałem. Kontrolka od ładowania się nie paliła bo kabel od alternatora do rozrusznika trzymał się na włosku. Sprawdź też miernikiem ładowanie i będziesz wszystko wiedział.
JoeMix - 6 Lis 2008, 12:04
Wszystko jest możliwe - odstaw auto do warsztatu nich naprawią co zepsuli.
WujekZbujek - 6 Lis 2008, 12:36
Dzieki panowie za rady i pomysly. Szlag mnie juz trafia pomalu. Dzien przed Wszystkimi Swietymi padlo mi sprzeglo a jutro wyjezdzam w 200km trase-po prostu musze jechac i cos niedomaga elektryka... No nic. Fure mam nieco ponad miesiac i dopoki jej nie poznam dokladnie to beda wyskakiwaly takie kalamburki. Pzdr
[ Dodano: Czw Lis 06, 2008 14:33 ]
No. Bylem u elektryka-skumal sie od razu ocb. Przy zaplonie nie swiecila kontrolka ladowania-wiec jak powiedzial-mechanik nie podlaczyl kabelka ktory jest odpowiedzialny za ciagla prace alternatora. Na skutek tego alternator wlaczal sie dopiero podczas mocnej przegazowki. Bez tego nie pracowal. Zajelo mu to 1min i nic nie wzial za niewiedze sie pokutuje. Wszystko gra. Pzdr
|
|