|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK3] Mocowanie/montaż nakładek pakietu XR2i ..jak i czym
kamil wolski - 17 Lis 2008, 00:58 Temat postu: [MK3] Mocowanie/montaż nakładek pakietu XR2i ..jak i czym Witam.
Po pierwsze z góry przepraszam jeśli zły dział wybrałem i w razie czego proszę o przeniesienie. Jest ich tyle że zawsze mam problem który wybrać
Po drugie, poszukałem i szukajką nic nie znalazłem, tak więc założyłem temat a w nim pytanko:
Jak dobrze, porządnie zamontować pakiet stylistyczny od Xr2i, tj progi i poszerzenia. W tych drugich nie ma seryjnych mocowań i zastanawiam się jak to zrobić, tym bardziej że nigdy nie miałem styczności z montażem takich elementów w aucie. Czego użyć? Klej montażowy, czy jakieś wkręty? Będę wdzięczny za rady.
essien - 17 Lis 2008, 01:15
osobiście słyszałem, że na klej wystarczy... ale nawet LOY, w którejś ze swoich zabawek używał wkrętów, więc myśle, że lepiej użyć wkrętów i pożadnie zakonserwować nowe otwory.
Krawiec - 3 Gru 2008, 18:53
moze sie LOY wypowie bo tez bede mial ten sam problem za miesiac
odyniec - 3 Gru 2008, 19:49
jakby nigdy temat nie ruszony został...
krzysieks_mc - 3 Gru 2008, 20:21
Ja u siebie montowałem na klej do szyb marki Boll (24 zł tubka) Na wszystkie nakładki i progi poszło w sumie 3 tubki. Kleiłem po jednej nakładce.(Niepolecam kleić wszystkich na raz gdyź nie wyjdzie to precyzyjnie.) Do przyciśnięcia urzyłem klamry z leroya merlin po 5 zł/szt. gdy klej wylezie na błotnik można go benzyną ekstrakcyjną zmyć zanim zaschnie potem jest za późno. Ja robiłem blachare od podstaw więc odrazu na łączach nakładek z błotnikiem położyłem mase pouliretanową. W ten sposób zostało wszystko uszczelnione przed wodą i dało fajny efekt połączenia nakładek z błotnikiem. jak ktoś chce moge fotke wrzucić
Artii - 3 Gru 2008, 20:52
Ja mocowałem poszezenia na klej wurth ( klej + szczeliwo ) ponoć jes najlepszy i trzyma sie jak cholera, dodatkowo zostało to wzmocnione wkretami. Nadmieniam ze oryginalne mocowania zostały zdemontowane ( usunięte frezem ).
LOY - 3 Gru 2008, 21:17
Artii napisał/a: | Ja mocowałem poszezenia na klej wurth ( klej + szczeliwo ) ponoć jes najlepszy i trzyma sie jak cholera, dodatkowo zostało to wzmocnione wkretami. Nadmieniam ze oryginalne mocowania zostały zdemontowane ( usunięte frezem ). |
taa trzyma dobrze ale schnie bardzo długo ..mocowałem na wurth i odradzam ...trzeba miec z 6 scisków na nakłądke a i tak szpary wychodza ...szybszy jest klej do szyb ...albo stricte klej do spojlerów n.p forch ..sika . Od biedy klej do szyb tez bedzie szybciej łapał ...
jesli sa orginalne wkrety nawet krótkie to mozna je zostawic ..i powiercic dziury w reperaturce ..bo unieruchomia nakładke i wypozycjonuja ja .
Najwazniejsze nie kleic wszystkich na raz ..tylko po koleji ..pamietach zeby dobrze odtłuscic powiechnie klejone ..wystarczy rozpuszczalnik albo benzyna ekstrakcyjna
Krawiec - 3 Gru 2008, 21:38
dzieki
dziul - 4 Gru 2008, 09:09
Ja na nity je złapałem i też jest git
|
|