Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Bezpiecznik i podświetlanie

kenczorf - 18 Lis 2008, 18:50
Temat postu: [MK3] Bezpiecznik i podświetlanie
Witam,
Pierwszym pytaniem bedzie za co odpowiada bezpiecnzik nr.1 w 1.1i? mam tam bezpiecznik wpiety 3A a w spisie bezpiecznikow ktora znalazlem pisze ze nr.1 niewykorzystany i w nawiasie "w wersjach z silnikami gaznikowymi i wysokopreznymi". To mam rozumiec ze ten bezpiecznik jest do tych rodzajow silnika czy wlasnie ze do wtrysku? Skoro do tamtych to za co moze on odpowiadac u mnie? A jesli do tamtych to czemu mam styki w srodku podczas gdy w innych miejscach gdzie mi pisze ze "niewykorzystany i w wersji silnika z gaznikiem" itp to wogole nie mam stykow na bezpieczniki tylko dziury? Po cos to chyba jest :)
Drugie pytanie to o podswietlenie regulatora wysokosci reflektorow. Mianowicie dzis dowiedzialem sie ze ono ma podswietlanie :P Wymontowalem i okazalo sie ze zarowka spalona. Ale po wymianie i tak nie swieci...sprawdzalem kilka rodzajow i zadna nie swieci...gdzie lezy problem?
Pozdrawiam

JoeMix - 18 Lis 2008, 19:09

W sprawie bezpiecznika - bo to Ford i jedną serie kładli tak, inna inaczej - mało rzeczy generalnie pasuje z ogólnego opisu.
W sprawie podświetlania - sprawdź czy jest napięcie, bo może jest niepodpięte czy coś,

kenczorf - 18 Lis 2008, 19:14

JoeMix napisał/a:
sprawdź czy jest napięcie, bo może jest niepodpięte czy coś
napiecie jest 11.89V
JoeMix - 18 Lis 2008, 19:29

Jak jest napięcie na kablu to musi świecić, no kurde nie ma bata.

Zdążyłem przeczytać o pruciu wiązki :twisted: - na tym polega niestety szukanie przerwy w obwodzie elektrycznym

Skoro jest prąd to coś nie tak z żarówką lub oprawką.

kenczorf - 18 Lis 2008, 19:59

hmm chyba trzema zarowkami bo sprawdzalem rozne:P a co do oprawki to podpinalem zarowke do wtyczki prosto tak samo jak i miernik i nic...no kurde nie wiem:P
marekw - 18 Lis 2008, 22:23

kenczorf - jak wyciągnołeś oprawkę tej żarówki?
kenczorf - 18 Lis 2008, 22:31

marekw napisał/a:
kenczorf - jak wyciągnołeś oprawkę tej żarówki?
przekrecasz ja w prawo lub w lewo (krecisz dopoki nie poczujesz ze jest luzno) i wychodzi tak jak i wiele oprawek w tym aucie :)
polo1976 - 20 Lis 2008, 23:06

Jeżeli jest napięcie to może problem leży po stronie masy?? Spróbuj podłączyć masę z innego źródła i zobacz co się będzie działo.