|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - Akumulator do bagażnika
tommirs - 24 Lis 2008, 09:23 Temat postu: Akumulator do bagażnika Witam
Mam pytanie o przerzucenie aku do bagażnika.
-Kto robił?
-Jakie kable? - bo słyszałem, że trzeba dać większ± ¶rednicę plusowego ze wzglęu na jego długo¶ć (ja nie znam się niestety zbytnio na elektryce )
-Masa przykręcona gdzie¶ do bagażnika? - jaka ¶rednica kabla?
A może ma kto¶ opis krok po kroku, nie koniecznie fiesty
Z góry dzięki pozdro!
essien - 24 Lis 2008, 09:34
żółwik tuptu¶ robił więc poczytaj jego projekt.
Żółwik Tuptu¶ - 24 Lis 2008, 10:40
http://www.fiestaklubpols...er=asc&start=20
druga strona na samym dole
Patent sprawdzony przez ostatnie 2 lata zarówno zim± jak i latem , przy długim kręceniu rozrusznikiem ( zalewanie turbosprężarki ) jak i przy normalnej miejskiej jeĽdzie
tommirs - 24 Lis 2008, 11:47
jak zwykle niezawodny Żółwik
Dzięki
zefir - 24 Lis 2008, 11:57
jak cos mam gdzies kable na sprzedaz do takiej przekladki jak cos PW
Krawiec - 27 Lis 2008, 15:06
ja mam aku z tyłu. Dałem kable spawalnicze o ¶rednicy 35mm2 i wszystko hula jak należy. Jak cos PW
dark86ford - 17 Lut 2009, 08:00 Temat postu: ako mam zamiar rowniez zrobic taka mala przerobke, co bedzie sie u mnie wiazalo rowniez z wymiana akumulatora, i tu moje pytanko, jaki byscie polecali do fiesty mk4?
rafal__lodz - 17 Lut 2009, 12:35
To już wedle uznania. W bagażniku nei ogranicza Cię "kosz" na aku jak w komorze silnika (nie wiem jak jest z 1.3 ale w 1.25 kosz jest) przez co nie jeste¶ skazany na zakup aku pod wymiar do kosza a taki mniejszy kosztuje trochę więcej z tego co pamiętam jak brałem do siebie. Co do liczby Ah to wydaje mi się że taki jak miałe¶ bo jak będzie za duży to alternator może nie doładowywać.
Żółwik Tuptu¶ - 17 Lut 2009, 21:07
Pytanie raczej pasuj±ce do działu Elektryka .
|
|