Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK3] Kaktus

Howser - 24 Lis 2008, 13:30
Temat postu: [MK3] Kaktus
1. NICK: Howser
2. IMIĘ: Mateusz
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: C
5. ROCZNIK: MK3,5 94r.
6. SILNIK: 1.1 50km
7. OPIS AUTA: Została sprowadzona z Niemiec początkiem 2007r. Miała uszkodzoną (przetartą) prawą stronę. Po naprawie boku auta, zarejestrowaniu, nigdy mnie nie zawiodła :) Wszystkie naprawy dokonywane na bieżąco. Jak dotąd jestem bardzo zadowolony z mojej Fiesty :ok:
W marcu 2009 przeprowadzony remont blacharki, oraz zmiana koloru :)

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne:
- białe kierunkowskazy boczne (jajka),
- daszek/lotka od XR2i pomalowana pod kolor nadwozia,
- alufelgi Alessio 13x5,5" ET35 z oponami 165/65/13,
- lampy Hella z dymionym kierunkiem,
- został założony pakiet spoilerów XR2i,
- zrobiona blacharka oraz przemalowana cała buda lakier green kaktus perl metalic
- usunięty rowek na masce oraz dziurka pod emblematem,
- usunięte listwy boczne
- pomalowane pod kolor nadwozia lusterka i klamki
b. mechaniczne: sprężyny Eibach -35mm
c. audio: Radio BEMi z 3,6' wyświetlaczem odtwarza formaty mp4, jpg, dvd i inne
d. inne: założone wygłuszenie bagażnika, które i tak za wiele nie daje,

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: tylna wycieraczka z MK4,
b. mechaniczne: swap na 1.3
c. audio: Nowe głośniki, jeszcze się nie zastanawiałem jakie
d. inne; brak

10. FOTKI AUTA
miesiąc po zakupie auta

Skromne serduszko :)

Po założeniu lamp Hella

IV Ogólnopolski Zlot Tor Poznań 2008

Tutaj już na springach -35mm

Najnowsza fota po dokonanym remoncie - new image :-)

Ad@mus - 24 Lis 2008, 23:10

ile felga i nizsze zawieszenie moga zmienic....
jest ok, ale tylu chyba nie obnizales co??
na lato 14" i bedzie jeszcze lepiej
ogolnie cala buda w niezlym stanie a co najwazniejsze autko na fotach jest umyte :)
pozdro

Howser - 25 Lis 2008, 00:07

tył też -35 tylko nie wiem właśnie dlaczego przód siadł tak jak powinien a tył nie ;-( Widać za lekki i dlatego tak sterczy. 14ki raczej tak szybko się nie pojawią. Najpierw muszę nazbierać fundusze na to w planach powyżej :yes:
Autko do zdjęć musi być czyste, inaczej co to za przyjemność oglądać brudasa :-P poza tym, nie lubię jeździć brudasami, dlatego dbam o wygląd mojego auta <8>

essien - 25 Lis 2008, 00:43

ładny kolor felg :ok: sam malowałeś? śnieżka :) ładna nie powiem, jednak b iałe też może być ładne ;-)
uciu - 25 Lis 2008, 07:55

A ja jestem ciekaw z kąd masz to radio BEMi. Może jestem zacofany ale pierwszy raz słyszę o tej firmie :-P Wygląda ciekawie
Howser - 25 Lis 2008, 08:53

Felgi już takie kupiłem :yes: A co do radia to zostało kupione w Belgi. Na papierach które do niego mam jest coś napisane Ford mustang. Z tego co mi znajoma tłumaczył, to radio wyszło z fabryki forda i było montowane właśnie rzekomo w mustangach 2006r. ale czy na pewno to nie mam pewności. W Polsce też nigdzie nie znalazłem jeszcze takiego radia <8>
Wiem że na pewno jest jeszcze jedna sztuka w Poznaniu, bo kuzyn też sobie kupił razem ze mną. Do radyjka można podłączyć np. monitorki, kamerę. Radio posiada jeszcze, czytnik kard pamięci SD, mini USB, tuner TV,

Tu jest stronka do tej firmy produkującej takie radia:
http://www.bemigermany.de...ien/Page773.htm
Na pudełku mam napis BEMi GERMANY więc chyba o tą firmę chodzi :ok:

SpiderMAN - 25 Lis 2008, 15:05

Nieźle, widzę, że kolega obrał podobną drogę jak ja.
Tommi - 26 Lis 2008, 00:35

Śnieżynka ładna <oki> ( 1.1 czyli takie cudo jak ja kiedyś miałem) mnie się podobać :yes: . Wnętrze zadbane ładnie się prezentuje.
Co do dalszych planów to nie lepiej założych wszystko od XRi, wiem ze zderzaczek kupiony, ale może jednak ?????? no i jak bedziesz malował graty to lustelka psiknij bedzie git.
Ni żebym z ciekawości pytał, alechciałbym wiedzieć: to co leży na półce nad schowkiem to pilot do radia ??????

Howser - 26 Lis 2008, 00:44

Tommi co się tyczy zderzaka tył, to powiem szczerze że sam zaczynam się zastanawiać czy jednak nie założyć od XR-ki, ale mam jeszcze dużo czasu żeby to przemyśleć :)
A co do pytania o przedmiot na półce to tak, jest to pilot do radia :ok: ale z niego nie korzystam i jeździ w schowku hehe... Fotkę wnętrza zrobię ładniejszą jak będzie ładna pogoda,bo ta jest troszkę rozmazana :|

Tommi - 29 Lis 2008, 16:41

Pomyśl, pomyśl <???> A fota nie najgorsza
Howser - 14 Mar 2009, 15:40

Pisze w swoim temacie, żeby nie zaśmiecać forum, ale myślę że i tu zajrzą odpowiednie osoby :-)
Czy znajdzie się jakaś miła osoba, która by mi zrobiła komputerowo moje autko w takim zestawieniu:Przedni zderzak XR2i, poszerzenia XR2i, tylny zderzam MK5 sport bez miejsca na blachy, klapa zostaje tak jak jest, i do tego w innym kolorze niż biały ? ? ?

Szykuje się powoli do pozbycia się rudej z auta i rozważam opcję zmiany koloru. Jednak jeszcze nie wiem z jakim kolorem i tym pakietem zderzaków auto będzie ładnie wyglądało.
Stąd ta prośba, o komputerowy projekcik. :ups:

LOY - 14 Mar 2009, 22:04

znaczy z przodu XR w jakims kolorze ..jak rozumiem :fox: ..to mało ci fotek istniejacych XR-ek :fox: ..ze trzeba ci przerabiac twoje auto zebys mógł sobie wyobrazic jak wyglada ..udajac XRke ..sorry ale nie kumam :rotfl:
Howser - 14 Mar 2009, 22:28

Chciałem obrazowo zobaczyć jak by wyglądała ze zderzakiem od mk5 bez miejsca na blachę. Mafios miał coś takiego u siebie, z tym że on miał blachę w zderzaku i gładką klapę. No i całe auto w jakimś ładnym korze, myślałem o zielonej perle lub błękit. Sam bym sobie to zrobił gdybym umiał obsługiwać Photo shopa. ;-(

[ Dodano: Pon Mar 16, 2009 12:26 ]
Sprawa już nie aktualna...

Idzie wiosna, a więc tak jak miałem w planach, Śnieżynka przejdzie szereg zabiegów kosmetycznych. W pierwszej kolejności idzie do zrobienia blacha, następnie pakiet spoilerów XR2i, i na to wszystko nowy kolor :-) w planach był też silnik 1.3 który czeka u Mafii, ale że jak na razie nie mam jak go przewieść do siebie temat stanął w miejscu.

bidżej - 16 Mar 2009, 14:05

Howser, jest ładnie :yes:

jak montowałeś lotkę? same śruby, czy do tego jakiś klej/taśma? i jak z dziurami pod nity? dałeś tam jakieś śruby/wkręty? pytam bo do swojej się przymierzam :)

Howser - 16 Mar 2009, 23:51

Lotkę przykleiłem na klej do szyb :ok: Śruby zostały wycięte i sam klej tylko.

[ Dodano: Sob Mar 21, 2009 11:18 ]
Fiestka została dzisiaj odprowadzona na warsztat :)
O to farba, lakier, i reperaurki do tyłu:

I ostatnia fotka autka przed zmianami :ok:

Mam nadzieję że uda mi się zrobić kilka fotek podczas przeprowadzanego remontu :ok:
Już się nie mogę doczekać efektu końcowego :V:

[ Dodano: Pon Mar 23, 2009 20:05 ]
Dzisiaj dotarł do mnie zderzak od Tajmusa i przy okazji przymierzyłem od razu.

Pod uszczelkami z tyłu rdzy mało ale za to tylny pas wygląda paskudnie. Jutro pójdę zobaczyć może już cała jest rozebrana to będę wiedzieć jak bardzo ruda ją zjadła ;-(

sowa - 6 Kwi 2009, 13:38

up... bo sie dzieje!!!! :ok:
Howser - 6 Kwi 2009, 13:38

Tutaj podaję link to fotek z remontu blacharki jeszcze przed malowaniem :-P
http://img115.imageshack....23032009323.jpg

[ Dodano: Wto Kwi 07, 2009 19:34 ]
I przyszedł czas na pokazanie efektu końcowego ( prawie końcowego - brakuje 1%) Ten 1% to polerka auta. Dopiero po świętach będzie polerowana cała buda i wtedy nabierze pełniejszego blasku i efektu :-) Kolor jakim fiesta została pomalowana to LZ6L - Kaktus Green Perl <8> z palety audi 2001r.
Na dzień dzisiejszy fiesta wygląda tak:

A tutaj dla porównania jak się prezentuje gleba na 13kach + springi -35mm z pakietem XR2i

Freeman - 7 Kwi 2009, 19:43

Fajnie i ładnie, jedynie przedni zderzak tak jakoś dziko wygląda, porównać bym mógł do Marlona Brando w Ojcu Chrzestnym (chodzi o wystającą dolną szczękę).
DemptD - 7 Kwi 2009, 20:12

Howser, popsules! a gdzie rowek z przodu?! ogolnie fajnie :)
hubi_2006 - 7 Kwi 2009, 20:57

alumki wymiatają :-)
maczeta10 - 7 Kwi 2009, 21:04

Bardzo ładnie :D sam muszę pomyśleć nad rudą bo po zimie troszkę nie ciekawie zaczyna to wyglądać :-)
Howser - 7 Kwi 2009, 21:08

Te alumki mogą być na sell jeśli znalazł by się na nie kupiec, bo w planach są 14ki. Jednakże z braku obecnie funduszy trzeba się toczyć na tym co się ma :ok:
Rowek załatany, bo tak wygląda ładniej :1xf:

mamuten - 7 Kwi 2009, 21:14

ogólnie fajnie tylko z maściłeś z tym rowkiem to jest specyficzne w mk3
DemptD - 7 Kwi 2009, 22:01

Howser napisał/a:
Rowek załatany, bo tak wygląda ładniej :1xf:

z ktorej strony? :krzesłemgo: jeszcze powiedz ze MK4 jest ladna :ok:

Howser - 7 Kwi 2009, 22:08

DemptD napisał/a:
z ktorej strony? :krzesłemgo: jeszcze powiedz ze MK4 jest ladna :ok:

z każdej gy a mk4.. znam taka ładną sztukę ale to wyjątek taki jest

avenger - 7 Kwi 2009, 22:10

Wszystko oki, ale przemalowuj spowrotem na biało ;p
bidżej - 8 Kwi 2009, 00:14

z wierzchu gitarka, tylko tam pod maską jakiś pierdzioch... :| osobiście wolałbym żeby moja fiesta nie wyglądała, a jechała - nie odwrotnie ;-))
Howser - 8 Kwi 2009, 08:23

Howser napisał/a:
z wierzchu gitarka, tylko tam pod maską jakiś pierdzioch... :| osobiście wolałbym żeby moja fiesta nie wyglądała, a jechała - nie odwrotnie ;-))

Niby masz rację, ale ruda zjadała mi auto i musiałem zrobić najpierw budę. A skoro po blacharce i tak musiał bym malować aoto, to stwierdziłem że najpierw wizualnie a z czasem mechanicznie. Swap będzie, ale tylko na 1.3 wyłącznie dlatego że najmniejsze kaszta. Żeby włożyć coś mocniejszego musiał bym mieć kolejne kilka tyś $
Na chwilę obecną w planach są alu 14ki oraz swap na 1.3...

LOY - 9 Kwi 2009, 11:17

cacy robota ..rowka tez mi troche szkoda ..bo fiesta ogólnie niema przodu ...a ty pozbawiłes je jeszcze resztek czegostam co przód udawało ;/ ..ale to detal ....czysta robota ..felgi troche zbyt grzeczne i mało charakterne ..ale czytam ze to substytut własciwych ;/ ..natomiast ta smętna kuśka podzderzakowa ....porazka panie na całej liniii :rotfl:
Howser - 9 Kwi 2009, 13:10

LOY napisał/a:
...natomiast ta smętna kuśka podzderzakowa ....porazka panie na całej liniii :rotfl:

Loy nie kminie o co kaman :yyy: Już chyba druga osoba mi coś o tym pisze, ale nie wiem o co chodzi. Że niby o ta gumę pod zderzakiem? Nic przy zderzaku nie było kombinowane, wszystko jest ori :| Jeśli chodzi zaś o rowek to szczerze powiem, że faktycznie może niepotrzebnie unicestwiłem, chociaż źle nie wygląda jak dla mnie. Felgi dokładnie tak jak mówisz są substytutem właściwych. Jakich nie wiem jeszcze bo na razie ich nie szukam, brak środów na ten cel. Muszą być ten sezon takie.

Nie wiem czy dobrze myślę, ale do tego koloru bardzo pasuje chrom i w związku z tym chciałem dać chromowane listwy w te rowki w zderzakach. co o tym myślicie?

Druga sprawa, to podłączenie halogenów i przeciwmgielnych z przodu. Gość który robił mi auto powiedział że podłączy mi to w ramach całego projektu, i teraz mam problem.
Długie podpina się pod długie, więc tu nic nie trzeba kombinować. Jednak z przeciwmgielnymi mam problem, bo... mam tylko przycisk to konsoli i nic pyzatym chyba... Zrobiłem 2 fotki, bo znalazłem pod maską 3 wtyczki w które można coś podpiąć ale nie wiem co się w nie podpina. Na pierwszym foto podobno powinno się wpiąć właśnie przeciw mgielne ? Jeśli tak to wychodziło by na to że instalacja pod to jest położona już i że przekaźnik też powinien być?

Drugie foto natomiast to jedna wtyczka która mieści się przy chłodnicy z prawej strony. Też nie wiem do czego jest???

tajmus - 9 Kwi 2009, 13:17

Howser napisał/a:
LOY napisał/a:
...natomiast ta smętna kuśka podzderzakowa ....porazka panie na całej liniii

Loy nie kminie o co kaman

Chlopakom chodzi o koncowke tlumnika (zagieta w dol)... Mysl nad jakas koncowka :-)

Howser - 9 Kwi 2009, 13:21

Aaaa o to chodzi :ups: Nie no to się też zmieni jak tylko będzie kasa. Wszystko co miałem wpakowałem w remont no i teraz nie ma $ na takie detale ;-( W pierwszej kolejności idzie właśnie końcówka i inne alu oraz swap 1.3
2smart - 9 Kwi 2009, 13:42

Howser napisał/a:
Aaaa o to chodzi :ups: Nie no to się też zmieni jak tylko będzie kasa. Wszystko co miałem wpakowałem w remont no i teraz nie ma $ na takie detale ;-( W pierwszej kolejności idzie właśnie końcówka i inne alu oraz swap 1.3

Zainwestuj - kaska nie za duża a wygląd poprawia :]

np w takie coś
http://allegro.pl/item601...owka_remus.html

a tak wygląda na fieście :>

a poza tym wielkie :brawo:

teraz aż się tylko prosi żeby zrobić z niej prędkie autko a nie tylko replike :patyk:

Pozdr

Howser - 9 Kwi 2009, 14:59

Na pewno będzie to jakiś ładny owal :yes:

Ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś na temat fotek z tymi wtyczkami co podałem powyżej??? Bo dalej nie znam odpowiedzi ;-(

bidżej - 9 Kwi 2009, 18:03

Howser, co do złączek - na pierwszej fotce masz złącze samodiagnostyki (czarne 3-pin), FDS 2000 (czy jakoś tak - białe 3-pin). u mnie do tego jeszcze 2x czarne 2-pin (jedno takie jak twoje przy chłodnicy, tylko zaczepione na podłużnicy) i niebieskie 2-pin. po co tego tyle jest to nie wiem, może któreś jest do halunków... :|
Sztandi - 9 Kwi 2009, 19:48

Ooo widze kolega ostro pojechal z tjuninkiem xD Co do silnika... nie swapuj do zlotu!! :D Z kim ja sie bede scigac?^^
Howser - 9 Kwi 2009, 20:25

bidżej dzięki za rozjaśnienie sytuacji :)

Sztandi napisał/a:
Ooo widze kolega ostro pojechal z tjuninkiem xD Co do silnika... nie swapuj do zlotu!! :D Z kim ja sie bede scigac?^^

Jakoś nie wydaje mi się że by zrobienie blacharki, dodanie pakietu Xr2i oraz zmiana koloru kwalifikowała się pod definicje tjuninku ;-|
A co się tyczy silnika, to zostanie zmieniony gdy uda mi się go ściągnąć z Łodzi. Na pewno nie nastąpi to przed zlotem, więc możesz spać spokojnie.

Tommi - 9 Kwi 2009, 22:01

<wow> kolorek ładny :brawo: kit z rowkiem, gdzie podziałeś emblemat Ford ?????? gy
Howser - 9 Kwi 2009, 22:27

Tommi emblemat obecnie się nie nadaje na ponowne naklejenie... Myślę nad nowym bądź używanym... takim samym lub nowszym. A kolorek wygląda super gdy padają na niego promienie słońca, wtedy wychodzi ta perła :-) Chwilowy brak polerki psuje wygląd ;-(
Tommi - 9 Kwi 2009, 22:47

dobrze że emblemat jest planie :-) , już myślałem...
czekamy na polerke :-)

Howser - 7 Sie 2009, 16:55

W przyszłym tygodniu fiesta doczeka się w końcu podłączenia halogenów :V:
A przez ostatnie kilka dni walczyłem z postawieniem diagnozy dla auta. Mój mechanik, po wyjęciu krzyżaka kolumny kierownicy stwierdził że on jest ok i że to szlag trafił mi przekładnie kierowniczą. Nie co wystraszony postanowiłem skonsultować sprawę z Anjko. Mariusz stwierdził (telefonicznie) że to nie przekładnia tylko na 99% krzyżak i że mój mechanik jest w błędzie. Więc pojawił się dylemat co wymienić... Stwierdziłem, ze pojadę dzisiaj do ZG na warsztat do Mariusza i niech sprawdzi na żywo co i jak. Po ok 30min wyjechałem z warsztatu zadowolony :ok: usterka została zlikwidowana.
Okazało się że Anjko miął rację a mój mechanik dał :tyłek:
Jeszcze parę wizyt w tym warsztacie, i zmienię mechanika :hihihi: szkoda tylko że trzeba było się kulać 65km, ale jak się okazało wyszło to na dobre dla mojej kieszeni oraz dla auta :ok:

Teraz zobaczymy jak pójdzie podłączenie świateł u mechanika u mnie na miejscu. Kilka warsztatów w mieście i nikt się tego nie chciał podjąć :rotfl: Nawet elektryk samochodowy odmówił :yyy: i tym sposobem został mi tylko jeden warsztat który podoił się tego wyzwania i w piątek mam podstawić auto - zobaczymy co z tego wyjdzie.
Musze tylko jeszcze skołować 2 przekaźniki.

[ Dodano: Sro Gru 23, 2009 20:13 ]
Z okazji nadchodzących świąt, fiesta doczekała się prezentu pod choinkę :-)
Jako że, zbliżał się czas wymiany klocków i tarcz, postanowiłem dzisiaj pojechać do Z.G. odebrać nowe tarcze i klocki i od razu podjechać do nowej dziupli Anjko i Arnolda na wymianę ów sprzętu :devil: Jako, że Anjko gnije w domu na urlopie, cały trudny zabieg musiał przeprowadzi sam Arnold :ok: Gdzie spisał się rewelacyjnie i nawet zadbał o moje progi przy podnoszeniu auta <oki>
Jeśli chodzi o tarcze, to zostały założone wentylowane ATE + klocki Boscha + zaciski od XR2i
Klocki miały by też ATE, jednak za pierwszym razem FOTA sprzedała mi za małe, a za drugim razem okazało się ze nie mają na stanie i musiał bym czeka jeden dzień, więc wziąłem Boscha :hihihi:

Następny w kolejce jest elek.zamek klapy bagażnika :devil: . Odebrany dzisiaj od Anjko, czeka teraz na lepszą pogodę w garażu. gy W końcu nie będę musiał gasić auta, żeby się dostać do bagażnika hehe :2xf:

Marcin - 31 Sty 2010, 17:58

UP... dawaj nowości :-P
Howser - 31 Sty 2010, 19:04

Więc tak...
Korzystając z okazji, oraz wielkiej uprzejmości Marcina Kaktus po prawie 9 miesiącach, w końcu doczekał się podłączenia dolnych światełek :V: Poskładanie instalacji odbyło się w domu, trzeba dodać, że pomiary jak i sam montaż już gotowej instalacji odbywał się w można powiedzieć syberyjskich warunkach. Był mróz i bardzo silny wiatr :rotfl: całe szczecie mieliśmy do dyspozycji garaż i nie padał śnieg. Cała operacja trwała może jakieś 5h i przebiegła dosyć sprawnie i bezkonfliktowo :yes: Teraz czeka mnie jedynie prawidłowe ustawienie świateł :devil:
O to mała foto relacja:

Wielkie podziękowania dla Agi i Marcina za gościnę i udany weekend pub2 gy
Oraz wielkie :brawo: za kawał dobrze wykonanej roboty <oki>

D Z I Ę K I

Marcin - 31 Sty 2010, 19:19

spoko ziomuś :-) dobry pająk nie jest zły :-P i to zrobiony miejscami na oko i nawet nigdzie przewodu nie zabrakło, a już nie wspomnę, że przewody kupowałem z wyliczeń w ciemno i zostało z 30cm, wyczyść dalekosiężne, to może coś więcej zaświecą. Zapomniałeś jeszcze o poprawieniu zasilania radia.
Następne w kolejności będzie elektryczne otwieranie bagażnika :V: byle cieplej było :| ale to i tak chyba weźmiemy sobie jakiś antałek pub2 :rotfl:

pozdro!

luki - 31 Sty 2010, 19:27

ale chyba to chłopaki coś spapraliście czy tak ma być :?: Przecie przeciwmgielne generalnie powinny się gasić przy zapalaniu długich :fox: a u was świecą wszystkie przy długich czy mi sie wydaje
Marcin - 31 Sty 2010, 19:35

luki86 napisał/a:
Przecie przeciwmgielne generalnie powinny się gasić przy zapalaniu długich :fox: a u was świecą wszystkie przy długich czy mi sie wydaje

a kto Ci tak powiedział? nie widziałbym w tym żadnego sensu...

Parzych - 31 Sty 2010, 20:32

luki86 napisał/a:
u was świecą wszystkie przy długich
luki86, XR-ki tak miały fabrycznie...
Howser - 11 Kwi 2010, 21:00

Mała wiosenna sesja Kaktusa :ok:

Foto by Marcin

dircerro - 11 Kwi 2010, 21:39

konkretnie ładna fiesta, a przedewszystkim lakier. a co do wiosenna sesja? wylada na jesień po tych liściach na ziemi.
Howser - 11 Kwi 2010, 21:45

Wiosenna dokładnie z wczoraj :devil: a że wygląda na jesienną, to swoja drogą :hihihi:
Niedaleko mnie jest taki specyficzny super las. O każdej porze roku jet tam pięknie. Niezdążyło się jeszcze zazielenić, więc lezą jeszcze jesienne liście :ok:

A jeśli chodzi o lakier, to niestety ale pozostawia wiele do życzenia, ale to już inna historia... opisana w tym temacie :yes:

DemptD - 11 Kwi 2010, 22:06

Howser, jakies takie czerwone cosie Ci wychodza gy
Howser - 11 Kwi 2010, 22:11

DemptD jak dobrze pójdzie to do zlotu będzie zrobione. :-P skutki mycia auta na myjni ręcznej, no i oczywiście fachowca co to mi auto malował niestety :rotfl:
senga - 11 Kwi 2010, 22:16

miodzio sesja :-) kaktus efekciarsko wpasowany w bajkowy las :ok:
DemptD - 11 Kwi 2010, 22:31

Howser, na myjni recznej czy automatycznej? :P znajomemu auto tez malowal szpec i pomalowal to jeszcze lepiej niz u Ciebie takze nie martw sie :) malowal bez zmatowienia maski najprawdopodobniej.. efekty ponizej :P

ale mimo wszystko Twoje nie wyglada az tak zle chociaz za ten rowek to wiesz... :krzesłemgo:

Howser - 11 Kwi 2010, 22:38

Za ten rowek to mnie już wszyscy biją :ups: A myjnia ręczna, za duże ciśnienie z karchera. Teraz wiosna to myje sam, ale zimą niestety...
dircerro - 11 Kwi 2010, 22:45

ja regularnie odwiedzam myjnie bezobsługową, karcher'e tam są slabe ( pracowałem na myjni ręcznej to wiem ) ładnie da sie wymyć auto za drobne.
arecki - 11 Kwi 2010, 22:55

no no Howser, :ok:
Adiik - 11 Kwi 2010, 23:29

Ładna ta fiesta prawie jak moja. :-)
pP - 12 Kwi 2010, 22:45

powiem szczerze <allach>

jak prześledziłem drogę od do to aż się człowiek sam do siebie uśmiecha!

Gratulacje świetnego auta! :)

Howser - 13 Kwi 2010, 00:23

Dzięki za słowa uznania :-)
Brakuje jeszcze mocniejszego serducha i Recaro do wnętrza :twisted:
może i na to z czasem przyjdzie pora, kto wie...

mikolaj_r - 13 Kwi 2010, 08:35

Howser napisał/a:
Dzięki za słowa uznania :-)
Brakuje jeszcze mocniejszego serducha i Recaro do wnętrza :twisted:
może i na to z czasem przyjdzie pora, kto wie...

Mi najbardziej brakuje jakichś charakternych felg :) I będzie naprawde super :)

Howser - 13 Kwi 2010, 09:36

Felg na razie nie ruszam. Nie ma sensu przy obecnym silniku przechodzić na 14ki, a kupić znów 13ki tylko inny wzór to też nie bardzo :fox:
Marcin - 13 Kwi 2010, 10:08

Mat nie marudź już z tymi felgami, bo już Ciebie ostatnio uświadamiałem, że na 14-tkach wcale gorzej nie będzie z odpowiednią gumą, które i tak będziesz zmieniał... moje drugie alu cały czas czekają... pamiętaj :-P
Howser - 14 Kwi 2010, 00:08

Srutututu gy
Będzie większy silnik to będą większe alu :2xf:

[ Dodano: Czw Maj 06, 2010 12:24 ]
Podczas majówki w KO przy grillu został zamontowany elek bagażnik :V:
Znów z pomocą przyszedł mi Marcin :ok: Chwilowo mam tylko jedną fotkę z tego zabiegu kosmetycznego :| Może jutro dodam jeszcze kilka :)

Okazało się że brakuje mi 2 śrubek do przymocowania siłownika, więc tymczasowo prowizorycznie przymocowaliśmy na trytytki :devil: Mieliśmy tez drobne problemy z przyciskiem, który okazał się średnio sprawny. Jednakże i z tym Marcin sobie poradził i wszystko działa elegancko :yes:
W końcu nie musze gasić auta żeby się dostać do bagażnika :rotfl:

Podczas długiego weekendu zerwała się poducha pod skrzynią biegów. Po powrocie do Ajoły została naprawiona. Okazało się ze guma była cała, a odkleił się ten metal od gumy...
Przy wymianie poduszki, dopatrzyłem się że poszedł simmering z prawej strony przy alternatorze. Zostanie zrobiony po niedzieli :)

Z poprawek kosmetycznych zostało mi jeszcze pomalowanie progów, i poprawienie halogenów, bo jak się okazało są śle zamontowane i przez to źle podłączone. W dodatku mam dwa lewe dalekosiężne :rotfl:

Marcin - 6 Maj 2010, 20:43

up!!!

ode mnie foto, na których widać coś więcej, a nie widać meszek, które prawie nas wpie****y żywcem :-P

Żółwik Tuptuś - 6 Maj 2010, 21:18

Hyhy - czyli spoty TZ jak zwykle udane :)

Trzeba zajrzeć znowu :yes:

Marcin - 9 Cze 2010, 19:47

Ziomuś jak świecą pozamieniane halogeny/dalekosiężne? sprawdzałeś już je po ciemku czy Ci się nie chciało :fox:
Howser - 9 Cze 2010, 21:23

Nie sprawdziłem bo teraz ciemno robi się późno wieczorem :-P Sprawdzę po niedzieli jak będę miał popołudniówki to będzie okazja :ok:
Jedno jest pewne muszę załatwić sobie wszystkie lampy prawidłowe a nie po dwie pray lewe i prawe :rotfl:

Marcin - 16 Sie 2010, 21:26

Jako, że Mat nie ma dostępu netu ja relacjonuje akcję z minionego weekendu <8>
Kaktusowi wychodziła jakaś czerwień na progach, po ch**ym malowaniu jakiegoś pseudo lakiernika, który niestety malował fieste po przemianie w xrke.

Na drugi dzień efekty... niestety odcień farby wyszedł jasniejszy, prawdopodobnie to wina jednego innego składnika farby, którego akurat nie było jak Mat kupował farbę. Do tego nowe elementy się świecą jak psu jajca w przeciwieństwie do reszty budy, spierdzielonej przez poprzedniego artyste... żeby to jakoś wyglądało będziemy jeszcze to ratowali, chyba że Matowi zachce się malować całego fiestolota, bo mu się oczy świeciły na to co wyszło, a tak miała wyglądać cała fiesta.

pozdro!

Bezimienny - 10 Lis 2010, 17:38

Jak tam jakieś postępy?

P.S pisałeś coś wcześniej że chciał byś Recaro, takich nie mam ale chyba w tym bądz następnym miesiącu miał bym uszatki na sprzedaż razem z kompletną kanapą i boczkami(jedyne wady to brak "podstawek" w przy szynach fotela kierowcy i brak czarnej rączki pasażera,ale jest szara tylko bez zaślepki ;-( ) o ile bym sprzedawał to cena wynosi 300zł (za tyle kupiłem ok miesiąc temu od Tommiris'a) jak byś chciał to zobaczyć możesz je w ZG w tygodniu(nie licząc długiego weekendu)

Howser - 21 Lis 2011, 17:49

Kaktus sprzedany, właśnie jest w drodze do Zielonej Góry <8>
Od czasu do czasu może będę miał okazję go zobaczyć :)
Nowym właścicielem jest młody chłopak, który mam nadzieję że zasili szeregi FKP oraz Team Zachód. Mam też nadzieję że kaktus nie zawiedzie i będzie sprawował się wzorowo.

Sztandi - 22 Lis 2011, 13:23

Trochę poczekał na nabywcę, miejmy nadzieję, że trafił w dobre ręce!
Howser - 22 Lis 2011, 14:22

Na maniaka tjuningu na szczęście nie trafił. Chłopak wyglądał na rozsądnego, a kaktus jest jego pierwszym autem, więc myślę że trafił w dobre ręce :-)
Marcin - 22 Lis 2011, 16:28

w końcu kuktas poszedł do ludu... kiedy wieśniaku przyjeżdżasz dokładać szklarni żagiel? wiatr jeszcze za darmo :-P
Howser - 22 Lis 2011, 18:55

[quote="Marcin"]kiedy wieśniaku przyjeżdżasz dokładać szklarni żagiel? wiatr jeszcze za darmo
jeszcze za darmo ale słyszałem że też opodatkować chcą po nowym roku, bo okazało się że coraz więcej osób przechodzi na żagiel i kasa im ucieka :hahaha:
Byłem na weekend Kaktusem we Wrocku i poczułem jak bym jechał na tym żaglu spalanie 5,5l :9:

Ty mi radio napraw bo nie mam czego słuchać :fox: Nie ma kiedy przyjechać bo okazji brak :-P

Howser - 22 Lis 2011, 18:56

Marcin napisał/a:
kiedy wieśniaku przyjeżdżasz dokładać szklarni żagiel? wiatr jeszcze za darmo

jeszcze za darmo ale słyszałem że też opodatkować chcą po nowym roku, bo okazało się że coraz więcej osób przechodzi na żagiel i kasa im ucieka :hahaha:
Byłem na weekend Kaktusem we Wrocku i poczułem jak bym jechał na tym żaglu spalanie 5,5l :9:

Ty mi radio napraw bo nie mam czego słuchać :fox: Nie ma kiedy przyjechać bo okazji brak :-P

luk-90 - 22 Lis 2011, 19:09

pewnie portfel w końcu trochę ulżył po sprzedazy kaktusa, co?

Z jednej strony gratki, że w końcu się udalo i, że może trafił w dobre ręcę, choc z drugiej strony na prawdę żałuję, ze kupiłeś szklarnie zamiast dać kaktusowi to na co zasługiwał i czego mu brakowało czyli mocniejszej motorowni.

Marcin - 22 Lis 2011, 19:10

co Ci się piekli z tym radiem i tak po nie nie przyjedziesz :fox: już się powoli zabrałem za nie...
Howser - 22 Lis 2011, 19:37

luk-90 napisał/a:
pewnie portfel w końcu trochę ulżył po sprzedazy kaktusa, co?

Z jednej strony gratki, że w końcu się udalo i, że może trafił w dobre ręcę, choc z drugiej strony na prawdę żałuję, ze kupiłeś szklarnie zamiast dać kaktusowi to na co zasługiwał i czego mu brakowało czyli mocniejszej motorowni.

Jeśli chodzi o portfel to niekoniecznie, bo i tak przed sprzedażą wymieniłem przekładnię i osłonę przegubu, z mechaniki nic więcej nie trzeba tam robić. Zostały dwie pierdoły z którymi nowy nabywca spokojnie sobie poradzi. Do końca ubezpieczenia zostało 3 m-ce jak bym do tego czasu go nie sprzedał to miałbym problem z portfelem.

A jeśli chodzi o mocniejsze serce dla kaktusa, to niestety nie było możliwości finansowych na to. Plany były, jednak po swapie w Szklarni i obliczeniach stwierdziłem że to jest po za moim zasięgiem finansowym. Szkoda tylko że dwie osoby z forum deklarowały 100% zakup kaktusa i na obietnicach przyjazdu po niego się skończyło, a w planach u tych osób był własnie swap na coś mocniejszego.
Tutaj nowy właściciel raczej w tę stronę nie będzie zmierzał, chyba że zawita na forum jego poglądy się zmienią :)

Marcin napisał/a:
co Ci się piekli z tym radiem i tak po nie nie przyjedziesz już się powoli zabrałem za nie...

Piekli bo w zastępczym działają tylko płyty bo w radiu wielki szum i nie ma czego słuchać, oprócz buczenia układu wydechowego :rotfl:
A po za tym szwagra radio ważniejsze niż TV sąsiada :-P
Jak byś się wyrobił do niedzieli z tym to może byśmy z Agą wpadli na kawę :fox:

luk-90 - 22 Lis 2011, 20:03

Howser napisał/a:
Tutaj nowy właściciel raczej w tę stronę nie będzie zmierzał, chyba że zawita na forum jego poglądy się zmienią :)

Heh, zupelnie jak bym słyszał Siebie 1,5 roku temu, :rotfl:

Marcin - 22 Lis 2011, 20:59

Howser napisał/a:
A po za tym szwagra radio ważniejsze niż TV sąsiada :-P

już działa :2xf: marudo...

Howser napisał/a:
Jak byś się wyrobił do niedzieli z tym to może byśmy z Agą wpadli na kawę

pfff.. przyjedź, bo potrzebuje pomocy żeby wydech zrobić :-P