|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Lusterko wewnetrzne-czym przykleic
ptrrr - 24 Lis 2008, 14:05 Temat postu: Lusterko wewnetrzne-czym przykleic Witam,
Moze nie jest to pytanie stricte z dziedziny mechanika ale niestety mam taki problem ze lusterko przy probie regulacji zostalo po prostu w rece :/ Znalazlem specjalny klej do takich przypadkow Loctite'a ale jest na nim wyraznie napisane ze nie nadaje sie do Fiesty/Mazdy 121 co jest takiego specjalnego w naszych szybkach??
kubas - 24 Lis 2008, 14:19
nie wiem co jest specjalnego w tych szybkach, natomiast z autopsji wiem, że idealnie nadaje się specjalny plasterek sprzedawany w ASO forda za cenę 2,5 zł
tarantino - 24 Lis 2008, 14:20
Najprostsze rozwiązanie to pojechać do pierwszego lepszego zakładu zajmującego się szybami samochodowymi, i chlopaki ci przykleją specjalnym specjałem, pewnie za około 20zł. I masz problem z głowy do końca żywotności auta.
kubas - 24 Lis 2008, 14:50
pod warunkiem że dobrze dobiorą ten specjał - bo jak nie będzie początek końca żywotnosci szyby
a plasterek jakby nie patrzeć kosztuje 10 razy mniej
ptrrr - 24 Lis 2008, 16:12
kubas napisał/a: | pod warunkiem że dobrze dobiorą ten specjał - bo jak nie będzie początek końca żywotnosci szyby
a plasterek jakby nie patrzeć kosztuje 10 razy mniej |
Poszukam wiec plasterka Dzieki za odpowiedzi
kubas - 24 Lis 2008, 18:15
ptrrr, w ASO powinnien być bez żadnego problemu - jak nie dostaniesz u siebie to daj znaka
AndPal - 26 Lis 2008, 10:39
Wystarczy kupić za kilkanaście zł specjalny klej - powinien być w każdym sklepie z częściami.
U mnie trzyma juz ze dwa lata i ani drgnie.
kazi - 26 Lis 2008, 10:49
ja kleiłem czarnym silikonem i trzymało 2 lata, lepiej niż teraz mam bo wstawiali mi szybę i przyklejone jest na "plasterek", tyle że teraz lusterko sie rusza a na silikonie było stabilniej. Łączenie lusterka z szybą musi być miękkie, żadne tam super glue itp bo szyba pęknie.
|
|