|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Biały dym zaraz po odpaleniu zimnego silnika
Kuleczka - 26 Lis 2008, 18:01 Temat postu: [MK3] Biały dym zaraz po odpaleniu zimnego silnika Czesc. Ostatnio tankowałam swoja fieste na stacji przy markecie auchan, jak wiadowmo tam paliwo jest tansze, wiec ja łakoma nalałam cały bak i z bananem na twarzy wracam do domu, na rano na nastepny dzien chce odpalic moja fieste, i kręciłam rozrusznikiem dobre 10 sekund zanim zagadał (normalnie na zimnym silniku trwa to góra trzy sekundy)
No i po tych ponad 10 sekundach zapalił, ale z tyłu pojawiła sie duza chmura białego dymu, zaniepokoiło mnie to ale po kilku minutach jazdy nie kopcił juz tak, wszystko wróciło do normy i było ok. Mocy miał tyle samo i nie szarpał.
Czy to jakas powazna usterka?
Carnival TDi - 26 Lis 2008, 18:17
Jak biały dym to pewnie Racinger umarł i wybrali Rydzyka
JoeMix - 26 Lis 2008, 18:21
biały dym może być parą wodną z wody z paliwa
stafcio - 26 Lis 2008, 18:46
a jak jazda? pogorszyly sie osiagi?
a moze po prostu bylo zimno rano i w wydechu skroplila sie woda i wyparowala jak odpalilas.
Kuleczka - 26 Lis 2008, 20:27
osiagi w normie jak na 1.1i czyli trzeba mocno pieścić gaz żeby jakoś leciało
Tommur - 26 Lis 2008, 20:30
Oni mają ogólnie taką politykę, czy jesteś po protu ze Szczecina i załapałaś się na promocję przy nowym Auchan?? Ja na stacjach firmowych hiper druper marketów nie tankuję. Postałem już dieslem zimę i mi styknie ;p
Kuleczka - 26 Lis 2008, 20:41
nie, jestem z Buku w wlkp
tylko strasznie mułowaty ten silnik 1.1 w mojej fofi jest, np. kiedy jezdziłam fiatem punto 1.2 kiedy robalam kurs na prawo jazdy to zdecydowanie dynamicznieszy jest fiat punto z 1.2 a to mala roznica w pojemnosci
Tommur - 26 Lis 2008, 20:47
Ta fiesta rocznik 93, a punto pewnie 2004-2006. Kosmiczna różnica w technologii!!!
|
|