|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] kontrolka akumulatora swieci 1,8 D
neu - 27 Lis 2008, 22:49 Temat postu: [MK3] kontrolka akumulatora swieci 1,8 D Witam mam Fieste 1,8 D i wszystko chodzi pieknie poza tym ze podczas jazdy swieci mi sie kontrolka od akumulatora nie jest to tak mocne swiecenie jak podczas wlaczenia zaplonu jednak widoczne , dodam tyle ze jak dodam gazu na chwile lamka gasnie choc tez nie zawsze z reguly nawet jak zgasnie to sie uruchomi na nowo po chwili, pomysly co to moze byc i od czego najlepiej poszukiwania zaczac ?
FreeHack - 27 Lis 2008, 23:23
neu radziłbym sprawdzić napięcie paska klinowego - może się poluzował i stąd opisany przez Ciebie objaw:)
Pozdrawiam
mamuten - 28 Lis 2008, 01:37
zobacz kable od alternatora lub rozrusznika te co się przykręca nakrętka
[ Dodano: Pią Lis 28, 2008 01:37 ]
FreeHack napisał/a: | neu radziłbym sprawdzić napięcie paska klinowego - może się poluzował i stąd opisany przez Ciebie objaw:)
Pozdrawiam |
jak byłby za luźny to by piszczał podczas jazdy
diodalodz - 28 Lis 2008, 02:46
sprawdź pasek i czy świece żarowe po mniej wiecej 5-6 minutach przestają działać . nie sugeruj się sprężynką na liczniku . musisz wziąść żarówkę i dotknąć do świecy zarowej i do masy .
FreeHack - 28 Lis 2008, 09:27
mamuten piszczenie poluzowanego paska nie jest regułą - koledzy z forum uskarżali się czasami na problem z piszczeniem nawet przy dobrze naciągniętym pasku. Kolega neu prosi o pomoc, więc nie neguj mojej podpowiedzi, tym bardziej, że naciąg paska to pierwsza rzecz od której w takiej sytuacji się zaczyna:)
JoeMix - 28 Lis 2008, 09:29
http://ffc.dmkhost.net/mk1/tabela-11.html
KrystianA - 8 Gru 2008, 05:04
stawiam na problem związany z alternatorem...
sprawdź też wzbudzenie (paliłą by się mocno raczej), chyba problem tkwi w samym altku..
|
|