Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Czy ktos prostowal kierownice??

Qzyn - 2 Gru 2008, 22:32
Temat postu: Czy ktos prostowal kierownice??
Siemka. Czy ktos zaradzil temu ze w MK I kierownica idzie pod katem? Jesli tak to w jaki sposob?
Laskosz - 2 Gru 2008, 22:43

haha przespawaj ściane grodziową :) kiera jest pod kątem bo tak jest zamontowana przekładnia i całość idzie prosto do kierownicy...
jak ja wyprościsz to będzie to dziwnie wygladało i dziwnie będziesz się czy z przesuniętą o może kilka cm kierownicą w prawo... dlatego ja dałem do przerobienia nabe i mam jak w oryginale kąt z tym że kiere już mam jaką chce

JoeMix - 2 Gru 2008, 23:51
Temat postu: Re: Czy ktos prostowal kierownice??
Qzyn napisał/a:
Siemka. Czy ktos zaradzil temu ze w MK I kierownica idzie pod katem? Jesli tak to w jaki sposob?
tak ma być!!!
diodalodz - 3 Gru 2008, 00:41

dokładnie nie ma krzyżaków nie ma problemów . A przerabianie kolumny to dość ryzykowny biznes bo nikt nie da gwarancji że się poprawnie poskładają drążki przy wypadku i nie dostaniesz kierownikiem w ryja :)
Żółwik Tuptuś - 3 Gru 2008, 01:54

Qzyn czyzbys zaczynał dochodzić do wniosku że na mk1 powinna być specjalna kategoria prawa jazdy ? :przytul:
Qzyn - 3 Gru 2008, 08:17

Hehehe Zolw no powoli tak. Ale juz trenuje skrety tulowia zeby jak siedze w prostym fotelu ustawic sie przodem do kierownicy :D

Joe domyslam sie ze seryjnie tak ma byc skoro tak jest :D :D:D Ale nikt nie powiedzial ze tak musi zostac hahaha.

diodalodz - 3 Gru 2008, 10:50

ano musi raczej . Popatrz jak masz wyjście przez ścianę grodziową w stronę kierownicy masz taki dzwny układ żę są 2 tulejki wbite w 2 rurki i osadzone na widełkach. W momencie kiedy masz wypadek i silnik leci w twoją strone rozpinają się widełki z tulejek i kolumna składa się jedna w drugą jak teleskop .
DziDzia - 3 Gru 2008, 11:12

Fotel sobie ustaw pod kątem :P
Idzie do tego się przyzwyczaić...

pozdro :!:

kostek88wjcz - 3 Gru 2008, 11:21

dobrze wiedziec ze tak jest seryjnie :) bo juz sie balem ze cos nie tak z moim ukladem jest :)
Laskosz - 3 Gru 2008, 16:56

DziDzia napisał/a:
Fotel sobie ustaw pod kątem :P

to wcale nie takie śmieszne :P ja mam recaro lekko właśnie pod kątem :)

diodalodz - 3 Gru 2008, 19:32

albo noś zakupy tylko w lewej ręce .
Parzych - 3 Gru 2008, 20:00

Laskosz napisał/a:
to wcale nie takie śmieszne ja mam recaro lekko właśnie pod kątem
DziDzia też tak zrobił, dlatego rzucił taką propozycję :yes:
DziDzia - 3 Gru 2008, 20:37

No właśnie :P

pozdro :!: