Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Problem z zamkami

kamilocha1 - 13 Gru 2008, 14:45
Temat postu: [MK3] Problem z zamkami
witam mam nadzieje ze wybrałem odpowiedni dział..
a wiec mam taki problem ze od dawna mi nie dziala zamek pasażara od zewnetrznej strony (nie da sie kluczykiem otworzyc drzwi) i od niedawna zamek w bagażniku.
niekeidy mi sie zacina tez zamek od drzwi keirowcy i boje sie ze zaniedlugo to wogole auta nei otworze.. ;/ niemam centralnego.
wymienic zamki czy co z tym najlepiej zrobic zeby poprawnie działało?

dziekuje z góry za pomoc i czekam cierpliwie:)

pozdrawiam!

alkaprim - 13 Gru 2008, 15:48

kamilocha1, Wystarczy dorobić nowy kluczyk, ale z transponderem immobilisera.
Maniek88 - 13 Gru 2008, 15:52

Co do zamka bagażnika to ktos mi kiedys powiedział żebym przy przekręcaniu kluczyka docisnoł go troche do dołu. i faktycznie podziałało ale na krótki okres czasu. potem zobaczylem ze kluczyk zwykły w poruwnaniu do czerwonego serwisowego jest bardzo wyrobiony co jest normalne. dopiolem wiec czerwony kluczyk do kompletu i poszedlem sprawdzić, i tym czerwonym kluczykiem otwieram bagażnik bez żadnych problemów do dziś.
dida - 13 Gru 2008, 16:14

kamilocha1 napisał/a:
wymienic zamki czy co z tym najlepiej zrobic zeby poprawnie działało?

wymianę zamka zostaw na sam koniec..spróbuj wpryskać do zamków jakiś detergent typu wd40..ja zamki co jakis czas traktuje środkiem z k2 w spreju jest to smar,odrdzewiacz.wytrąca tez wode z zamka..dobrze poruszaj kluczem..i powinno dzialać.można też rozebrać bebenek na czesci pierwsze..ale to duzo zabawy i czsem nieopłacalne.
jesli nie pomoże to kupisz same wkładki do wszystkich zamków z jednym kluczem za ok 100zl

J@rek - 13 Gru 2008, 16:21

Ja pare dni temu miałem taki sam problem, u mnie po prostu pękła sprężynka w zamku :-)
depechetom - 5 Wrz 2009, 11:48

Ok - mi nie chce się otwierać zamek drzwi kierowcy .... poradzono mi aby wyciągnąć wkładkę i dać do fachowca... fachowca mam ale za cholerę nie mam pojęcia jak zdemontrować tą wkładkę z drzwi.... będzie ktoś na tyle uprzejmy i napisze jak to zrobić ????
Freeman - 5 Wrz 2009, 12:14

Od środka drzwi musisz wysunąć taką blaszkę, która jest zabezpieczeniem i odłączyć cięgno idące do zamka.