|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK4] padł mechanizm przesuwania siedzenia w 2 dzwiowej
dida - 15 Gru 2008, 19:27 Temat postu: [MK4] padł mechanizm przesuwania siedzenia w 2 dzwiowej mam pytanko
w mojej fiescie za fotelem kierowcy mam fotelik synka.wiec czesto przesuwam siedzenia to tam to tu.ostatnio zaczyna sie zacinać i dziś padło całkowicie.o co kaman.
jak podnosze tą wajche dolną do góry to nie da sie regulować siedzeniem,albo podjeżdza do połowy i dalej ni hu hu.czasem zaskoczy a czasem nie.a jak ciągne tą wajche na oparciu to jest raczej wszystko ok...czy tam są jakieś linki ?czy inny mechanizm i czy z tym jest dużo roboty...pomocy bo już mnie
stafcio - 15 Gru 2008, 19:47
w mk3 (wydaje mi sie ze w mk4 jest podobnie) jest drucik ktory podciąga hak od trzxymania oparcia. duzo roboty z tym nie bedzie. najlepiej by bylo wyjac fotel (4 sruby) i rozkrecic. a jak mozesz to zrobic w aucie, to zdejmij siedzisko (dwie sruby od dolu) i zobacz czy cos sie nie poluzowalo albo spadlo.
dida - 15 Gru 2008, 19:52
aha..tylko właśnie nie chce tego rozbierać dwa razy..czyli niewiesz czy nie ma tam jaki ś konkretnych linek w które moge sie od razu zaoptrzyć?trzeba kombinować ,,ma sie rozumieć
piterrulez - 15 Gru 2008, 21:11
Są dwie linki. Też mam MK4 i właśnie jedna z tych linek mi pękła i nie moge przesówać fotela. Obie linki są połączone z tą manetką do przesówania przod-tyl. Jedna odchodzi do lewego "grzebienia" druga do drugiego. Jesli mowisz ze było to stopniowe zanikanie płynnosci przesowania to watpie ze uległa prerwaniu. U mnie od razu przestał się ruszać bo pękła jedna z linek. Dopoki nie rozkrecisz raczej cięzko dojsc co sie stało. Mogły się poluzować zaciski linek i nie do konca odblokowuje ząbki dlatego moze się nie sowac
mamuten - 15 Gru 2008, 21:18
panie lepiej wykręć cały fotel bo się namęczysz i będzie leciało dużo pan i dużo panów wiec ci radze odkręć cały fotel
Mati - 3 Mar 2014, 19:25
Odkopuję temat! Czy ktoś może zna jakiś zestaw naprawczy do foteli w mk4 3 drzwi. Pada przesuwanie fotela głównie kierowcy. Ostatnio zauważyłem że z tyłu fotela wypadła jakaś kulka tak jak by od łożyska Macie jakiś pomysł jak to reanimować ?
|
|