|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Skąd różnica w ilości wlanego oleju?
Carnival TDi - 16 Gru 2008, 21:08 Temat postu: [MK3] Skąd różnica w ilości wlanego oleju? Ostatnio wymieniłem olej w mojej fiescinie, kiedy wlałem 2,9 litra nowego oleju po uprzednim spuszczeniu starego, mialem juz na miarce maksimum a przeciez dobrze wiem ze silnik 1.1 pomiesci 3,25 litra.
skad ta roznica?
dodam ze wymienilem rowniez filtr
mamuten - 16 Gru 2008, 21:11
bo się leje stopniowo w nie od razu cala ilość
Carnival TDi - 16 Gru 2008, 21:30
ale i tak po zrobieniu kilku km mam na mierce poziom maksimum po zalaniu 2,9 litra
JoeMix - 17 Gru 2008, 10:39
Może auto stało krzywo i coś zostało w misce?
mechcom - 17 Gru 2008, 11:02
a spuszczałeś na rozgrzanym czy zimnym silniku?
diodalodz - 17 Gru 2008, 12:08
Carnival TDi napisał/a: | wiem ze silnik 1.1 pomiesci 3,25 litra |
skąd to wiesz ??
Marcinowaty - 17 Gru 2008, 12:13
Zakładam że filtr oleju też wymieniłeś?
Z ubiegiem czasu w misce olejowej na dnie zbiera się trochę gęstego szlamu który nie spłynie przez korek spustowy, to po pierwsze, a po drugie to myśle że i tak troche starego oleju zostaje w układzie, także jak pisali koledzy, trzeba lać powoli i często kontrolować stan oleju podczas wlewania.
Swoją drogą to kiedyś, przez pośpiech przelałem oleju w oplu brata i później z wielkim napięciem spuszczałem przez korek spustowy. Ze pół litra za dużo było..
Carnival TDi - 17 Gru 2008, 19:28
samochód stal na rownym podłożu i silnik byl goracy, a ta roznica byla po roku, czyli jak pierwszy raz wymienilem olej to zalalem 3,3 litra i bylo maksimum a ostatnio przy wymienie zalałem 2,9 litra i tez bylo maksimum, w obu przypadkach wymienilem rowniez filtr
kllimek - 17 Gru 2008, 21:43
A może jeżdzisz na krótkie trasy. Jeśli tak to możliwe że silnik sie nie nagrzewa i ma złe spalanie a co za tym idzie: benzyna nie spalona dostaje sie do oleju
JoeMix - 17 Gru 2008, 22:01
Problemem kolegi - jak mi się wydaje - jest że spuścił olej do pusta i mu weszło 3,3L a po roku, spuścił do pusta i mu weszło tylko 2,9L ...i pytanie skąd różnica?
pvzon - 17 Gru 2008, 23:43
ale masz problem chłopie... zgadza się stan na bagnecie? jak się zgadza to co za różnica czy wchodzi 2.9 czy 3.2 czy ileś tam
dday - 18 Gru 2008, 00:50
może różnej wielkości filtry oleju ale to chyba mało prawdopodobne aby taka różnica była
Marcinowaty - 18 Gru 2008, 14:54
Odkręć miskę olejową i ją wyczyść. Podobną sytuacja miałem jakiś czas w maluchu.
gagatek - 18 Gru 2008, 17:54
Tak przy temacie jaki rodzaj oleju jest najlepszy?
kandyk - 18 Gru 2008, 17:58
gagatek, Motorcrafta: Formula XR + 10W40 np z http://www.ford.sklep.pl
diodalodz - 18 Gru 2008, 18:48
Marcinowaty napisał/a: | Odkręć miskę olejową i ją wyczyść. Podobną sytuacja miałem jakiś czas w maluchu. |
wybacz ale nie ma porównania
maluch nie ma pełnoprzepływowego filtra oleju . To tak jak porównywanie dziwki z dziewica .
Marcinowaty - 18 Gru 2008, 19:00
To uważasz że szlam zaczyma sie na papierowym wkładzie filtra?
diodalodz - 18 Gru 2008, 21:10
a gdzie się ma zatrzymać ?? chłopie mówisz o 0,25 litra . wyobrażasz sobie ten szlam . Z całym szacunkiem ale niektóre twoje futurystyczne wiezje mnie przerażają . Pokaż mi malucha w którym będzie 0,25 l szlamu . jest nagar na bloku ale to wina słabych olejów i przedmuchów na pierścieniach . A w dodatku stosowany jest tam filtr odśrodkowy którego nikt nigdy nie czyści - o ile wiesz o jego istnieniu . Widywałem auta z włoch które nigdy nie miały zmienianego oleju przez 60-80 tyś km tylko uzupełniany stan i zmieniany filtr (taka metoda włoskich serwisantów zeby się nie brudzić ) i nigdy nie spotkałem się z sytuacją żeby olej nie wyleciał z rozgrzanego silnika .
Lokmen - 18 Gru 2008, 23:00
ale wy pierd...licie farmazony - nie prościej powiedzieć ze 3,25 to są dane dla suchego silnika który po raz pierwszy bedzie zalany olejem - a ze w układzie smarowania zawsze przy zmianie zostaje troche oleju (pompa + wał korbowy) wiec siła rzeczy wleje sie mniej czyli te 2,9 litra
|
|