|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - swap z 1.4 na coś wyżej
Lary - 17 Gru 2008, 02:45 Temat postu: swap z 1.4 na coś wyżej Cześć
Tak się zastanawiam, ile może kosztować swap w fieście S benzynka 1.4 95r na coś większego? Nie mam na myśli nie wiadomo czego ale żeby ze 90/100 kucyków to miało
Co trzeba by było wymieniać/przerabiać przy takim swapie? Jakie to są koszta?
Pozdrawiam
trzeci - 17 Gru 2008, 09:45
Po pierwsze, przeniosłem temat do działu traktującego o takich przeróbkach.
Po drugie, mam pytanie czy użyłeś funkcji szukaj ?
Bo o swapach było już sporo napisane, więc wystarczy wpisać odpowiednie słowa/klucze żeby mieć co czytać na ten temat
Chociażby taką lekturę
Pozdro ...
Marcinowaty - 17 Gru 2008, 12:20
Nie wyrzej tylko wyżej, to po trzecie
Kolin - 17 Gru 2008, 12:47
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=21115
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=14670
Lary - 17 Gru 2008, 13:35
Czytać czytałem jakiś czas temu ale jest tam pełno informacji i różnych planów a mi chodzi o jak najprostszy swap z 1.4 na coś mocniejszego dlatego ni chciałem siedzieć 3 dni i 3 nocy i szukać jaką większą najmniej dotkliwie jednostkę tam wstawić i sprawdzać wszystkich tych elementów wymienionych w tych tematach czy aby napewno trzeba je wymieniać
Qzyn - 17 Gru 2008, 13:51
Lary tutaj na forum przez ten caly czas jego funkcjonowania zebrala sie na prawde ogromna ilosc wiedzy i porad. Wiec nie licz ze ktos po raz enty bedzie poruszal ten temat dlatego ze nie chcesz zglebic tematu swapow juz napisanych i zdecydowac czego potrzebujesz a czego nie. W przeciwnym wypadku kazdy kto chcialby swapowac a mial tylko ciutke inny poglad czy plany wymagalby pelnej specyfikacji dokladnie pod swoj plan. Co do cen to sobie popatrz chociazby na gielde - akurat teraz jest chyba do sprzedania silnik 105 konny 1,8 wiec cene juz znasz. Wymieniasz sobie silnik, skrzynie (chyba nawet niekoniecznie) wiazke, kompa i smiagsz autkiem. Reszty dowiesz sie z spostow chlopakow ktorzy juz swapowali...
stafcio - 17 Gru 2008, 14:18
wejdz na link pod moim zdjeciem ponizej, masz opis swapa 1,6 na 1,8. 1,6 cvh jest taki sam jak 1,6 wiec opis bedzie ci odpowiadal.
|
|