Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - swap z 1.4 na coś wyżej

Lary - 17 Gru 2008, 02:45
Temat postu: swap z 1.4 na coś wyżej
Cześć

Tak się zastanawiam, ile może kosztować swap w fieście S benzynka 1.4 95r na coś większego? Nie mam na myśli nie wiadomo czego ale żeby ze 90/100 kucyków to miało :)

Co trzeba by było wymieniać/przerabiać przy takim swapie? Jakie to są koszta?

Pozdrawiam

trzeci - 17 Gru 2008, 09:45

Po pierwsze, przeniosłem temat do działu traktującego o takich przeróbkach.
Po drugie, mam pytanie czy użyłeś funkcji szukaj ?
Bo o swapach było już sporo napisane, więc wystarczy wpisać odpowiednie słowa/klucze żeby mieć co czytać na ten temat :)
Chociażby taką lekturę
Pozdro ...

Marcinowaty - 17 Gru 2008, 12:20

Nie wyrzej tylko wyżej, to po trzecie :fox:
Kolin - 17 Gru 2008, 12:47

http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=21115
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=14670

Lary - 17 Gru 2008, 13:35

Czytać czytałem jakiś czas temu ale jest tam pełno informacji i różnych planów a mi chodzi o jak najprostszy swap z 1.4 na coś mocniejszego dlatego ni chciałem siedzieć 3 dni i 3 nocy i szukać jaką większą najmniej dotkliwie jednostkę tam wstawić i sprawdzać wszystkich tych elementów wymienionych w tych tematach czy aby napewno trzeba je wymieniać ;)
Qzyn - 17 Gru 2008, 13:51

Lary tutaj na forum przez ten caly czas jego funkcjonowania zebrala sie na prawde ogromna ilosc wiedzy i porad. Wiec nie licz ze ktos po raz enty bedzie poruszal ten temat dlatego ze nie chcesz zglebic tematu swapow juz napisanych i zdecydowac czego potrzebujesz a czego nie. W przeciwnym wypadku kazdy kto chcialby swapowac a mial tylko ciutke inny poglad czy plany wymagalby pelnej specyfikacji dokladnie pod swoj plan. Co do cen to sobie popatrz chociazby na gielde - akurat teraz jest chyba do sprzedania silnik 105 konny 1,8 wiec cene juz znasz. Wymieniasz sobie silnik, skrzynie (chyba nawet niekoniecznie) wiazke, kompa i smiagsz autkiem. Reszty dowiesz sie z spostow chlopakow ktorzy juz swapowali...
stafcio - 17 Gru 2008, 14:18

wejdz na link pod moim zdjeciem ponizej, masz opis swapa 1,6 na 1,8. 1,6 cvh jest taki sam jak 1,6 wiec opis bedzie ci odpowiadal.