|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [Mk3] Wypadła część.
cbt57 - 22 Gru 2008, 12:10 Temat postu: [Mk3] Wypadła część. Jadąc po stepach i bezdrożach wsiowej sawanny by podwieźć kolegę wjechałem w dziurę. Spadło mi coś na nogę. Zatrzymałem się i patrzę a tu taka czerwona kosteczka z napisem 4GB 101 Steuergerat 12V. Wypadło spod kierownicy. Jak narazie nie zauważyłem,żeby coś nie działało. Co to jest? Jak to podłączyć z powrotem?
uciu - 22 Gru 2008, 12:12 Temat postu: Re: [Mk3] Wypadła część.
cbt57 napisał/a: | Jadąc po stepach i bezdrożach wsiowej sawanny by podwieźć kolegę wjechałem w dziurę. Spadło mi coś na nogę. Zatrzymałem się i patrzę a tu taka czerwona kosteczka z napisem 4GB 101 Steuergerat 12V. Wypadło spod kierownicy. Jak narazie nie zauważyłem,żeby coś nie działało. Co to jest? Jak to podłączyć z powrotem? |
Poka zdjęcie
Przed chwilą szukałem przekaźnika od wycieraczek i go znalazłem Ta czerwona kosteczka to może być właśnie przerywacz wycieraczek, jest w skrzynce bezpieczników pod tablicą rozdzielczą. Zrób wajhe od wycieraczek w dół i zobacz czy działąją
cbt57 - 22 Gru 2008, 12:38
Orajt sie robi:
trzeci - 22 Gru 2008, 12:43
Wygląda na przekażnik od czasówek wycieraczek.
Luknij TUTAJ i sprawdź czy Ci któregoś nie brakuje
Pozdro ...
cbt57 - 22 Gru 2008, 12:54
Tak, to jest regulator pracy wycieraczek. Teraz jak do tego się zabrać, żeby to podłączyć z powrotem? Stary mi mówi, żebym pojechał na warsztat ale ja nie widzę w tym sensu bo znowu mnie skroją za nie wiadomo co. Dam radę to sam podłączyć? Co mam zrobić? Z góry w sumie dzięki i tak już dużo mi pomogliście ;)
trzeci - 22 Gru 2008, 12:59
Nawet się nie przyznawaj do takich rzeczy
- otwórz zaślepkę/klapkę od bezpieczników
- zobaczysz dwie śrubki u góry
- odkręć je
- wtedy będziesz mógł wyjąć zestaw bezpieczników i przekaźników
- włóż przekaźnik w jego miejsce
- wstaw zestaw na swoje miejsce
- przykręć śrubki
- załóż klapkę
Powodzenia.
Pozdro ...