|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - Tłumiki Ulter NRS
kaczoro - 25 Gru 2008, 21:53 Temat postu: Tłumiki Ulter NRS Heja! Miał ktoś może do czynienia z tłumikami Ulter serii NRS? Np. TAKI Czy lepiej kupić jakiś produkt Upgrade'a?
Pozdrawiam.
P.S. Dodam, że poszukuję tłumika który będzie zwięczeniem środkowego supersprinta
Kamcio32 - 26 Gru 2008, 10:25
Ja tam mam Upgrade'a i jestem zadowolony.Wiec polecam
zefir - 26 Gru 2008, 10:51
tyle ze juz firma upgrade chyba nie isnieje :/
bo juz dawno nie widzialem nic ich w ofercie sklepowej.
kaczoro - 26 Gru 2008, 12:13
zefir napisał/a: | tyle ze juz firma upgrade chyba nie isnieje :/
bo juz dawno nie widzialem nic ich w ofercie sklepowej. |
Właśnie zauważyłem, że ostatnio ciężko trafić na sklep gdzie mają w ofercie Upgrade'y...
A tłumiki jakich innych firm są jeszcze warte uwagi? (przedział cenowy do 350zł)
zefir - 26 Gru 2008, 14:31
ostatnio 3 auta instalowalismy blackflame czy cos podobnego jak dla mnie jak Upgrade, tak sama ryca podobne ksztalty i uzyte materialy:D
kaczoro - 28 Gru 2008, 00:31
zefir napisał/a: | ostatnio 3 auta instalowalismy blackflame czy cos podobnego jak dla mnie jak Upgrade, tak sama ryca podobne ksztalty i uzyte materialy:D |
A taki szczegół, że Blackflame'y nie posiadają homologacji do użytku na drogach publicznych to w czymkolwiek przeszkadza?
zefir - 28 Gru 2008, 16:03
a jaka firma daje takie homologacje na tlumiki uniwersalne do zakupu???
bo ani Michel, ani KM Malon.chyba ze te drozsiejsze lub dedykowane.
jeszcze na allegro nie raz jest kopia apexi N1 za okolo 200-250zl, tez fajnie gada.
pozdr
kaczoro - 30 Gru 2008, 20:25
A coś TAKIEGO ?
hubi_2006 - 30 Gru 2008, 21:02
Z takim Mugenem to Fiesta będzie ryczypipa
kaczoro - 30 Gru 2008, 21:19
hubi_2006 napisał/a: | ryczypipa |
Tzn?
Szukam tłumika, który będzie zamontowany w połączeniu ze środkowym Supersprintem...i chcę żeby cały układ był jak najbardziej wydajny
odyniec - 31 Gru 2008, 00:39
wydajny...różnie to można odebrać. Wydajny może być głośny, a może dawać KM... (o ile takie cuda dają cokolwiek)
zefir - 31 Gru 2008, 10:52
raczej m-tech robi niezle wydechu,a co do dzwieku:)) to juz male losowanie
kaczoro - 31 Gru 2008, 12:57
zefir napisał/a: | raczej m-tech robi niezle wydechu,a co do dzwieku:)) to juz male losowanie |
Na youtube jest kilka fimików z m-techami ale głównie w hondach i brzmią całkiem przyzwoicie Z drugiej jednak strony w fiescie może być inaczej (w końcu mniejszy silnik), a nie chcę żeby było zbyt głośno/pierdząco
hubi_2006 - 31 Gru 2008, 18:21
http://allegro.pl/item511..._najtaniej.html
Kolega ma coś takiego w CRX 1.6... na pewno WM w takim kształcie... RYYYYYYCZYYYYYY rozpier....jąco
To i tak delikatne stwierdzenie. Qrwa normalnie ludziom spać nie daje
kaczoro - 3 Sty 2009, 22:32
zefir napisał/a: | jeszcze na allegro nie raz jest kopia apexi N1 za okolo 200-250zl, tez fajnie gada. |
Chodzi o coś TAKIEGO ???
zefir - 3 Sty 2009, 22:50
mniej wiecej
kaczoro - 5 Sty 2009, 15:26
Jestem jednak w 99% zdecydowany na ultera NRS, tylko nie wiem którą wersję tego tłumika kupić...tzn. o średnicy puszki 150mm czy 100mm (w obu przypadkach długość puszki to 330mm) ??? Która wersja będzie odpowiednia do 1.25 zetec?
zefir - 5 Sty 2009, 16:08
jesli mowisz o koncowej puszce to max 100m to jest 10cm
kaczoro - 5 Sty 2009, 17:51
Chodzi mi o puszkę tłumika...nie o końcówkę
Tutaj są wymiary tłumików z serii NRS
Zastanawiam się czy wymiary puszki będą miały istotny wpływ na np. osiągi i sprawny przepływ spalin czy jest to jedynie podyktowane kwestią dopasowania do konkretnego samochodu
zefir - 5 Sty 2009, 18:03
chyba bym tego wzial 150x250.
kaczoro - 15 Sty 2009, 20:51
Rozterek ciąg dalszy
A tłumiki Michael? Zawsze myślałem, że to jakaś pseudo-firma produkująca tylko końcówki i strumienice...ale po lekturze ich strony internetowej zacząłem się poważnie zastanawiać nad kupnem jakiegoś tłumika z ich oferty
zefir - 16 Sty 2009, 09:10
strasznie dra ryja wersje przelotowe ;D
Krawiec - 17 Sty 2009, 11:03
zefir, każdy przelot drze ryjca
zefir - 17 Sty 2009, 11:07
moj przelot ladnie brzmi
kaczoro - 25 Sty 2009, 22:00
A jak wygląda kwestia silencera w tłumikach blackflame? Tę końcówkę się jakoś wysuwa?
winiar789 - 26 Sty 2009, 22:19
do fiest mk4 ciezko dostac tlumik dedykowany nie wazny jaki wsadzimy ,jest przelotowy chodzi o to aby spalin nie blokował, im wieksza powieszchnia tlumika czyli gdy jest wiekszy bedzie mniej pierdzial (spaliny beda sie w nim rozchodzic) tlomiki typu wm czy tez mugen to kawal blachy zabudowanej o malej powieszchni (to tak jak bysmy prawie bez tlomika jezdzili) a czy taka firma czy tez taka to robi roznice??chyba zadnej ma byc przelotowy i dozej srednicy w tedy bedzie ladnie to chodziło ...
zefir - 26 Sty 2009, 23:10
kaczoro napisał/a: | A jak wygląda kwestia silencera w tłumikach blackflame? Tę końcówkę się jakoś wysuwa? |
jak cos zapodalem w TM temat apropo powrotu Upgrade
polecam model Slim-S
kaczoro - 26 Sty 2009, 23:14
zefir napisał/a: | kaczoro napisał/a: | A jak wygląda kwestia silencera w tłumikach blackflame? Tę końcówkę się jakoś wysuwa? |
jak cos zapodalem w TM temat apropo powrotu Upgrade
polecam model Slim-S |
Widziałem, widziałem Tylko średnica końcówki w Slim-S mnie przeraża
zefir - 26 Sty 2009, 23:26
ja ma taki i do mk4 pasuje idealnie w moim temacie masz fotki
Pan_Żabka - 17 Lut 2009, 16:22
Odnośnie Ultera, to miałem w moim poprzednim aucie (podłubany SC) od katalizatora wstecz, bez środkowego, tylko z końcowym, i pięknie brzmiał, basowo, bez strzelań, zarówno wewnątrz auta masował uszy, jak i na zewnątrz. Trzymał sie tez doskonale. Także polecam tą firmę.
Panowie i Panie, korzystając z okazji, chciałbym się zapytać, jacy Polscy producenci teraz robią tłumiki oprócz Ultera? Szczególnie chodzi mi o dedykowane do ST.
Ulter nie robi do ST, sprawdziłem, a co z resztą producentów?
Jeśli nie Polscy producenci, to jakie marki wydechów są popularne w Polsce? Bo kilka lat mnie w kraju nie ma, i nie jestem z tym na czasie. A pomyślałem sobie, że może znajdę coś tanszego niż angielskie Millteki i Mongoosy...
|
|