|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4/5] Jak zdiagnozować wahacze?
ptrrr - 28 Gru 2008, 18:07 Temat postu: [MK4/5] Jak zdiagnozować wahacze? Witam,
Walczę ze stukami z przedniego zawieszenia i podejrzewam wahacze ale nie jestem pewien. Zewnętrznie wyglądaja OK ale potraktowane brechą tuleje metalowo-gumowe wydają sie być bardzo miękkie. Macie jakieś sprawdzone sposoby na ich diagnozę?
JoeMix - 28 Gru 2008, 21:06
Stacja diagnostyczna i szarpaki - usługa nie jest droga.
MARIUSZ.B - 28 Gru 2008, 21:38
Też podejrzewałem wahacze na szarpakach okazało się jednak, że to maglownica.
ptrrr - 28 Gru 2008, 23:09
MARIUSZ.B napisał/a: | Też podejrzewałem wahacze na szarpakach okazało się jednak, że to maglownica. |
Maglownica do wymiany czy jej mocowanie?
MARIUSZ.B - 28 Gru 2008, 23:35
ptrrr napisał/a: | Maglownica do wymiany czy jej mocowanie? |
Chmmmm mocowanie
Maglownica do regeneracji, stukają końcówki te które w nią wchodzą. W kierownicy brak luzu, brak wycieków płunu.
ptrrr - 28 Gru 2008, 23:53
MARIUSZ.B napisał/a: | ptrrr napisał/a: | Maglownica do wymiany czy jej mocowanie? |
Chmmmm mocowanie
Maglownica do regeneracji, stukają końcówki te które w nią wchodzą. W kierownicy brak luzu, brak wycieków płunu. |
A miałeś jakieś dodatkowe objawy jak np. drżenie kierownicy przy pewnych predkosciach?
MARIUSZ.B - 29 Gru 2008, 00:03
Nie zupełnie nic, tylko głuche stuki na najmniejszej nierówności. Poruszaj kierownicą energicznie lewo/prawo bez właczonego silnika. U mnie wtedy słychać stukanie.
DziDzia - 29 Gru 2008, 00:20
ptrrr, ja też walczę . Byłem u kumpla w ASO, i mi powiedział co jest źle. Napierdzielają mi tuleje stabilizatora, ponadto sworznie wahacza do wymiana (ale one mi nie stukają). Najlepiej sam podjedź do serwisu i będziesz miał klarowną sytuację.
pozdro
|
|