|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Zamek bagażnika
ohnedich - 3 Sty 2009, 21:05 Temat postu: [MK4] Zamek bagażnika Witam mały problem. Wkładam kluczyk do zamka i nie moge otworzyc bagaznika nawet sie przekrecic nie chce( odrazu mowie ze nie zamarzł bo próbowałem odmrozic i nie zardzewiał bo niedawno działał jeszcze) jakiś pomysł??
Freeman - 3 Sty 2009, 22:12
no to pewnie wkładka się rozwaliła. Możesz ją wymienić, alternatywnie założyć elektryczne otwieranie.
khaki - 3 Sty 2009, 22:36
Kiedy jeździłem MK4 też miałem ten problem. Jeśli po otwarciu bagażnika przekręciłem kluczyk zanadto w lewą stronę, to później miałem problem z otwarciem. Musiałem wiele razy próbować (ale bardzo delikatnie), aż zaskoczył. Czasem musiałem wstrzyknąć w zamek troszkę WD40. Jeśli pamiętałem o tym i nie cofałem kluczyka, to było dobrze. Ale w sumie to wkładkę pewnie będziesz musiał wymienić.
ohnedich - 3 Sty 2009, 22:46
No wkładka z kluczykiem 120-150zł :(
Freeman - 3 Sty 2009, 22:47
ohnedich napisał/a: | No wkładka z kluczykiem 120-150z | to lepiej założyć elektryczne otwieranie
Tommur - 3 Sty 2009, 23:01
A kluczyk w jakim stanie? Bo u mnie na zapasowym zamki lepiej działają niż na oryginale (jest mniej wytarty).
ElGrey - 4 Sty 2009, 08:27
Wlasnie bo jesli kluczyk jest wytarty to zamek z tylu to nie bardzo chce dzialac, a zadziwiajaco w stacyjce bez problemu...
Niestety dorobienie kluczyka z imobilajzerem to tez 150 zl
Marcinowaty - 4 Sty 2009, 13:35
Elektryczny bagażnik, wyniesie cię jakieś 30 zł
cradleoffilth - 5 Sty 2009, 22:29
Potwierdzam... jezdzilem od kad kupilem fieste (prawie rok czasu) na zapasowym kluczyku i po pewnym czasie zamek od bagaznika przestal dzialac. Ostatnio zamienilem kluczyk na oryginalny i zamek otwiera sie bez najmniejszego problemu.
arecki - 5 Sty 2009, 22:36
jua w swojej rakiecie mam elektrycznie otwierany zamek w klapie i od 2 godzin nie mogę otworzyć klapy...
ohnedich - 5 Sty 2009, 22:52
No jednak nie kluczyk i nic innego tylko mi sie poporstu zapadły heh zapadki w wkładce i wkładka do wymiany
bidżej - 5 Sty 2009, 22:52
arecki51, pewnie Ci uszczelka przymarzla
arecki - 5 Sty 2009, 22:55
bidżej86 napisał/a: | arecki51, pewnie Ci uszczelka przymarzla |
hehe szarpałem klapą tak że jej mało nie wyrwałem najwyrazniej zamek zamarzł i siłownik nie ma siły go otworzyć :(
Emte - 5 Lut 2009, 22:15
nie no te zamki bagażnika w mk4 są beznadziejne!
mam swoją fieścinę od maja 2008r. i już drugi raz zamek od bagażnika padł! nawet nie wiem czy sens wymieniać, jeżeli znowu zaraz wkładka ma pójść w pi..du. Probowalem oboma kluczykami, co ciekawe przed jazda otworzylem bagaznik normalnie, niestety gdy dojechalem do miejsca przeznaczenia po 20 min jazdy bagaznik juz nie dal sie otworzyc (kluczyk chodzi swobodnie w zamku)... i jak tu sie nie zdenerwowac?
bidżej - 5 Lut 2009, 22:20
Emte, a nasmarowałeś tą wkładkę chociaż raz? ni wiem jak to robisz, ale w mojej 14-latce wkładki chodzą jak marzenie
Emte - 5 Lut 2009, 22:23
bidżej86 napisał/a: | Emte, a nasmarowałeś tą wkładkę chociaż raz? ni wiem jak to robisz, ale w mojej 14-latce wkładki chodzą jak marzenie | no przyznam sie szczerze ze nie. mozliwe, ze to jest moje zaniedbanie. ale nie wiedzialem, ze tak szybko moze pasc...
lambogrand - 6 Lut 2009, 07:48
Ja sobie ostatnio kupilem na szrocie 3 zamki za 20 zl i w zakladzie dorabiani kluczy 2 nowe kluczyki za 60 zl gosci mi z porobil nowe zamki z tych starych moich wszystkich zamkow wszystko mnie kosztowalo razem ze stacyjka a imobilajzer odlaczylem tzn. stary oryginalny kluczyk przykleilem tasma pod tapicerka do kabelka wszystko 150 zl + wlasna robota i chodzi ok
grzes87 - 6 Lut 2009, 21:58
ja mialem identyczny problem, nieotwieram mi sie zamek. w kocu kipilem jakis uzywany na allegro za 30 zeta, poszeldem do majstra od zamkow u mnie w lublinie i powieidzalem zeby mi dopasowal stary kluczyc do nowego zamka. wiec nie musisz sie obawiac o immobielieser i czipy. bo dopasuje CI wkladke do starego kluczyka. ja tak mam juz ponad rok i smiga. ponadto zalozylem sobie otwieranie z pilota wiec jeszcze lepiej jest bo mi odskakuje zamek odrazu polecam
|
|