Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Ogrzewanie w MK3

waber - 9 Sty 2009, 08:06
Temat postu: [MK3] Ogrzewanie w MK3
Witam,

Mam taki problem ostatnio miałem wymieniany płyn w chodnic i był zalany tylko płyn. Kiedy temperatury na powietrza były na poziome 5 do 0 stopni wszystko było dobrze autko ładnie grzało i było ciepło. Natomiast ostatnio przy temp. Około -5 i więcej w trasie i po miesicie auto grzało ale bardzo słabo. Moje pytania są następujące czy winą nie grzania samochodu jest zalany tylko i wyłączenie płyn chłodnicy bez zmieszania z wodą. Czy istnieją jeszcze jakieś inne przyczyny zimna w samochodzie. Dodam jeszcze, że wskaźnik temp. Silnika pokazuję dobrze. Z góry dziękuje za odp. Na moje zapytanie.

Marcinowaty - 9 Sty 2009, 10:25

Problem tkwi pewnie w sterowaniu ogrzewaniem, albo nagrzewnice masz zapchaną
cradleoffilth - 9 Sty 2009, 11:01

jesli byl zalany plyn bez wody to ok, gorzej jak byl zalany koncentrat bez wody
JoeMix - 9 Sty 2009, 11:35

Dlaczego? Ja mam czysty koncentrat, czyli bodajże trzyma do -70
waber - 9 Sty 2009, 13:46

W takim bądź razie jeśli problem tkwi w sterowaniu to jak sprawdzić czy jest ono sprawne czy też nie ? A natomiast nagrzewnicy to przy obecnych temp. Raczej trudno to sprawdzić
bidżej - 9 Sty 2009, 14:22

waber, a po zalaniu płynu poczekałeś aż układ się odpowietrzy i sprawdzałeś poziom w zbiorniku?
waber - 9 Sty 2009, 20:31

Tak byl odpowietrzany układ ale naprawde nie wiem co się mogło stać. wiem jedno, że w aucie jest troszke zimno ;p
pvzon - 9 Sty 2009, 20:35

jeżeli sterowanie jest ok to nagrzewnica do wymiany
lochu - 11 Sty 2009, 11:51

mialem tak samo w swojej fofi :) przetkalem ngrzewnice woda pod cisnieniem,mnustwo czasnego bdziewia wylecilo,tak na wszelki wydadek uzylemjeszcze pozniej odkamienicza do czajnikow i grzeje jak nalezy. :ok:
waber - 12 Sty 2009, 15:18

A jak sprawdzić czy układ sterowania jest dobry ?