|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] problem z wtryskiwaczem
frenetico - 12 Sty 2009, 18:04 Temat postu: [MK3] problem z wtryskiwaczem Witam.
Jak w temacie, mam problem ze wtryskiwaczem.
Kiedy próbuje odpalić fieste ona odpala a po chwili gaśnie. Dostaje paliwo na 100% Wtryskiwacz jest sprawny również na 100% bo jak podłączyłem do niego obce zasilanie (nie z instalacji samochodu) wtedy fiescinka odpaliła i chodziła aż milo. Na czym może polegać problem??
Pozdrawiam
JoeMix - 12 Sty 2009, 18:13
Na sterowniku wtryskiwacza / okablowaniu, lub innym czujniku niezbędnym do sterowania wtryskiwaczem.
frenetico - 12 Sty 2009, 18:23
No też tak myślę ale nie mam pojęcia które to kable, jakie czujniki itd. Dodam ze kable chyba są sprawne bo gdy włączę stacyjkę i podepnę miernik pod wtyczkę do zasilania wtryskiwacza pokazuje on wartość 11,53. Jeśli wiecie jakie czujniki i który sterownik (oraz gdzie się one znajdują) są odpowiedzialnie za działanie wtryskiwacza to będę wdzięczny za pomoc.
kazi - 13 Sty 2009, 11:37
frenetico napisał/a: | Wtryskiwacz jest sprawny również na 100% bo jak podłączyłem do niego obce zasilanie (nie z instalacji samochodu) wtedy fiescinka odpaliła i chodziła aż milo. Na czym może polegać problem?? |
Jak to zrobiles? przeciez wtryskiwacz nie dziala w trybie ciągłym. Skad podałeś impulsy do wtryskiwacza zeby się otwierał i zamykał zeby utrzymać odpowiednie obroty? cos tu głupoty gadasz.
JoeMix - 13 Sty 2009, 11:49
Wtryskiwacz to zaworek, jest zamknięty albo otwarty, jak mu podał 12V to pewnie paliwo się lało ciurkiem i silnik się kręcił ładnie
frenetico - 13 Sty 2009, 16:49
Dokladnie, dostal napiecie z prostownika wiec jak, pomoze mi ktos z umiejscowieniem tych sterownikow itd. ktore mogly nawalic?
diodalodz - 13 Sty 2009, 21:38
dawanie impulsu z prostownika to głupota .
Hm a czy cały czas masz iskrę nawet gdy auto gaśnie ?? Bo to jest ważny trop bo nie wiadomo czy siada edis i gubi wszystko czy siada część edisa i przestaje podawać impulsy na komputer wtrysku . czy siadł sam komputer . Jeszcze jedna rzecz masz immobiliser ??
|
|