|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
LPG - [MK3] Przełącznik LPG
seju21 - 7 Lut 2009, 13:41 Temat postu: [MK3] Przełącznik LPG nie ma prądu na przełączniku bezpiecznik dobry proszę o pomoc
diodalodz - 7 Lut 2009, 15:12
odnajdź cewkę zapłonową i zobacz czy nie urwał się od niej przewód od zasilania LPG (czerwony) . Potem gdzieś w komorze silnika będzie dokładana oprawa bezpiecznika nożowego(płaski) . Sprawdź czy się nie przepalił i czy nie ugniły konektorki od niego . Przewód będzie wpięty pod biegun cewki o ile masz jedna i rozdzielacz mechaniczny. Albo pod środkowy przewód od cewek za silnikiem albo gdzieś obok modułu ESC (czerwony kwadrat pod szybą przednią .
seju21 - 7 Lut 2009, 18:00
a czy iskra na świecy po wina być bo jej nie ma i prądu na tych kablach co idą do ecs tez nie ma bo tam jest podpięty ten kabel od przełącznika .
diodalodz - 7 Lut 2009, 21:53
no powinien być prądu zawsze po stacyjce .
Następne poszukiwania trzeba przenieść do skrzynki z bezpiecznikami .
seju21 - 8 Lut 2009, 10:33
jest tak odpalam stacyjkę i to ze zakręci mogę bezpieczniki sprawdziłem ok ale nadal nie ma prądu na tej wiązce którą podpinamy pod ecs
diodalodz - 8 Lut 2009, 13:42
Zobacz czy na środkowym pinie kostki cewek i masą silnika jest napięcie po stacyjce ?
seju21 - 10 Lut 2009, 18:01
witam jest jeszcze jeden myk bo zadzwoniłem do kolesia od którego kupiłem fieste i urwałem przy wsiadaniu przewód od cię zapłonu i to może być od tego problem .
diodalodz - 11 Lut 2009, 03:27
to napewno jest ta przyczyna .
|
|