|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Jak zdjąć tylny będen hamulca?
Carnival TDi - 8 Lut 2009, 22:26 Temat postu: [MK3] Jak zdjąć tylny będen hamulca? jak sie do tego zabrac? bebny byly chyba ze sto lat nie ruszane
jakie narzedzia przygotowac? duzo jest z tym roboty? czy moze dac to do mechanika?
sam lubie i umiem grzebac przy aucie ale niewiem czy dam sobie z tym rade, przy maluchu sciagalem bębny ale to bylo troche dawno i niewiem czy w fiescie jest podobnie.
chcialbym go zdjąć o oblookać co jest w srodku bo jeden beben grzeje sie poczas jazdy przy predkosci 80kmh i temperaturze na dworze 5st C beben jest taki cieply z 30-40 stopni napewno ma
jak sie do tego zabrac? wiem ze najpierw trzeba zdjąć koło a co dalej?
Miły - 8 Lut 2009, 22:33
ściągasz koło, wyciągasz dekielek, odkręcasz śrubę kluczem nasadowym nr 32... i tu zaczyają się schody... prawdopodobnie będziesz musiał bęben młotkiem wybijać bo będzie rant, który będzie wadził... najpierw jednak może zrób tak... podnieś tą strone auta, która ci się grzeje, i kręć ręką kołem... druga osoba niech wciśnie hamulec... jak hamulec nie złapie od razu, to poczekaj, aż złapie... następnie niech kolega puści hamulec a ty sprawdź, czy zaraz po zluźnieniu pedału da się już od razu łatwo kręcić kołem... jak nie to 100% wężyk... do środka nie musisz zaglądać...
jaco11 - 8 Lut 2009, 22:36
Witaj Carnival TDi
Proponuję korzystać z opcji szukaj :
Wymiana bębnów
i proszę nie prowokuj
na razie zamykam jak coś pisz na PW
Pozdrawiam Jaco
|
|