|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - [MK4] Drobny tuning 1.25 16V
wwwojtek1 - 17 Lut 2009, 13:21 Temat postu: [MK4] Drobny tuning 1.25 16V Witam
Mam w planach niewielkie modyfikacje mojej Fiestki. Plany na chwilę obecną są nastepujące:
1. Wymiana filtra powietrza
2. Wymiana świec i kabli
I tu mam pytania:
Ad 1:
Co byscie polecili? Wkładkę do oryginalnej obudowy czy stożek i jakiej marki?
Ad 2:
Chodzi mi o lepsze kable i świece, uzyjmy pojecia "o charakterze sportowym". Co w tej kwestii polecicie?
W kolejnych etapach planuję wymianę amortyzatorów i sprężyn na progresywne (choc nie chciałbym obniżać samochodu z racji dziurawych dróg) oraz modyfikację hamulców na tarcze perforowane i nawiercane
szogoon - 17 Lut 2009, 13:42
świece sportowe ? z tego co mi się wydaje, to świece co najwyżej mogą być bardziej trwałe, a nie bardziej efektywne
tak samo z kablami - są w wersji standardowej, lepsze i najlepsze
i raczej te lepsze nie poprawią Ci dynamiki...
aczkolwiek wymiana zużytych na poprostu nówki już Ci da więcej dynamiki
Darekmk3 - 17 Lut 2009, 14:14
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=16783 tu masz
nastepym razem uzyj opcji szukaj bo jest tego sporo...
pozdro
LOY - 17 Lut 2009, 14:51 Temat postu: Re: Drobny tuning 1.25 16V
wwwojtek1 napisał/a: | Ad 2:
Chodzi mi o lepsze kable i świece, uzyjmy pojecia "o charakterze sportowym". Co w tej kwestii polecicie?
|
nie ma czegos takiego ..a na pewno nie do fiesty 1,25
sport poczujesz jak kupisz nowe renomowanej marki świece i takiez kable WN ...tjuningowe świece to wabik marketingowy i bzdura ..reszte pytan ignoruję bo odpowiedzi znajdziesz mnóstwo w tym dziale ..pospaceruj sobie po forum
Żółwik Tuptuś - 17 Lut 2009, 21:09
polecam opcję SZUKAJ . Jak się dobrze wczytasz to zobaczysz że auta w charakterystyce 200+ także występują na " normalnych " świecach i kablach , więc do potfora co ma 75 km to raczej zbytek łaski .
|
|