Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Cieknąca chłodnica

kllimek - 25 Lut 2009, 12:51
Temat postu: [MK3] Cieknąca chłodnica
Witam
Ostatnio zauważyłem że przecieka mi delikatnie chłodnica stojąc przodem do samochodu po lewej stronie w rogu czy jest możliwość tego sklejenia? A może lepiej kupić nową :głowąwmur:

Kod:
Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
Bez tego mogą być one zamykane.
- trzeci

drjanusz - 25 Lut 2009, 13:05

Ale gdzie cieknie na tym srebrnym czy czarnym?
Kondziu - 25 Lut 2009, 13:23

Kolego... miedz, aluminium i sam plastyk można spawać ,wszytsko zależne jest od wielkości uszkodzenia oraz czy wartość naprawy nie przewyższa kosztu używanej sprawnej częsci
stafcio - 25 Lut 2009, 14:42

jak nie jest duza dziura to kup srodek na usczelnienia, taki proszek i wsyp. moze pomoze/
kllimek - 25 Lut 2009, 14:43

Cieknie tzn raczej sączy sie bo ubytki nie sa duze a saczy sie na plastiku tym czarnym

[ Dodano: Sro Lut 25, 2009 14:44 ]
stafcio napisał/a:
jak nie jest duza dziura to kup srodek na usczelnienia, taki proszek i wsyp. moze pomoze/

a słyszałem że ten proszek to zatyka chłodnice ;-(

JoeMix - 25 Lut 2009, 15:54

pal licho chłodnice - ale zatyka nagrzewnice
megabajt - 25 Lut 2009, 16:37

Żadnych proszków!Obniżasz nimi sprawność układu chłodzącego, zabijasz pompę cieczy, termostat, blok.Idziesz do Castoramy i kupujesz na dziale klejów płynne aluminium to jakiś epoksyd jest tak naprawdę!Spuszczasz płyn z układu, demontujesz chłodnice, wkładasz chłodnice do miski, zatykasz otwory dmuchasz w otwór i patrzysz gdzie powietrze ucieka z chłodnicy trzymasz palcem to miejsce, wycierasz do sucha chłodnice, zaklejasz płynnym aluminium miejsce gdzie uciekały bąbelki!
Rozwaliło Ci pewnie chłodnice bo zalałeś płynu chłodniczego ponad max w zbiorniczku, przećwiczyłem to dwa razy!

kllimek - 25 Lut 2009, 19:32

Dzięki za porady :-)
diodalodz - 25 Lut 2009, 19:57

wymień chłodnicę tylko wtedy nie będziesz się bał jechać dalej niż 50 km w jedną stronę . Dziadowanie zawsze się mści albo jak potrzebujesz auta albo jak będzie wielki mróz :)