Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK5] Problem z licznikem, pomocy!!!

lukas10007 - 27 Lut 2009, 21:56
Temat postu: [MK5] Problem z licznikem, pomocy!!!
Hejka. niedawno kupiłem fiescinke 1,8 DI Ghia ogólnie wszystko ok. tylko prędkościomierz mi nie działa, od czasu do czasu przez chwile wariuje(nawet gdy stoje w mniejscu)niewiem co jest <???> może ktoś coś wie? z góry dzięki
lesiokro - 27 Lut 2009, 22:09

Nie dokońca Ciebie rozumiem: wariuje ci prędkościomierz ... nawet w czasie postoju !!!!
lukas10007 - 27 Lut 2009, 23:41

tzn. przy odpalonym silniku oczewiście
diodalodz - 28 Lut 2009, 02:15

czujnik w skrzyni :) powodzenia z wymianą jeśli już masz taki
http://www.allegro.pl/ite...benz_2003r.html :)

JoeMix - 28 Lut 2009, 10:16

lesiokro napisał/a:
Nie dokońca Ciebie rozumiem: wariuje ci prędkościomierz ... nawet w czasie postoju !!!!
Jeśli jest sterowany elektronicznie a nie przez linkę (a w '00 to możliwe) to w przypadku awarii na postoju może tańczyć po skali jak obrotek.
lesiokro - 28 Lut 2009, 10:37

A tego to nie wiedziałem
Marcin - 28 Lut 2009, 10:41

Diodek tak jest takie coś: http://www.allegro.pl/ite...pradniczka.html i pewnie on jest uszkodzony, mało prawdopodobne że to sam licznik.
uciu - 28 Lut 2009, 13:19
Temat postu: Re: Problem z licznikem, pomocy!!!
lukas10007 napisał/a:
Hejka. niedawno kupiłem fiescinke 1,8 DI Ghia ogólnie wszystko ok. tylko prędkościomierz mi nie działa, od czasu do czasu przez chwile wariuje(nawet gdy stoje w mniejscu)niewiem co jest <???> może ktoś coś wie? z góry dzięki

Wejdź w tryb diagnostyczny (przekręć kluczyk aż zapalą się kontrolki ale nie odpalaj silnika i przytrzymaj dusia od resetowania przebiegu) i zobacz czy wskazówka ruszy podczas test gage. Przynajmniej będziesz miał pewność czy to wina licznika czy nie

diodalodz - 1 Mar 2009, 02:25

uciu napisał/a:
Przynajmniej będziesz miał pewność czy to wina licznika czy nie

dokładnie tak . Ale niestety te czujniki padają dość często . Z tym że ciesz się że nie masz tego co mondeo bo wymiana to iście japońska precyzyjna praca bo nie ma do niego dostępu .