Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] elektrycznie sterowane reflektory

Lary - 28 Lut 2009, 15:50
Temat postu: [MK3] elektrycznie sterowane reflektory
Cześć

Dręczy mnie pewna rzecz. Czy w fieście mk3 elektryczny reflektor jesty tylko po lewej stronie a z prawej jest manual? Bo Szukałem na allegro nowych reflektorów i były tylko na lewą stronę...

Jak to jest?

Freeman - 28 Lut 2009, 15:57

Ja w swojej miałem oba reflektory el. sterowane i tak jest chyba we wszystkich
Lary - 28 Lut 2009, 16:03

kurde myślałem że chodzi tylko o lewą z racji że jest wyżej albo inne cuda bo na allegro prawej znaleźć nie mogłem:/
drjanusz - 28 Lut 2009, 16:48

Lary miałem już pare fiestek i każda miała elektryczne regulacje(oba reflektory).Jak już jest to parami :ok:
MARIUSZ.B - 28 Lut 2009, 17:03

http://www.allegro.pl/ite...nki_gratis.html
Lary - 28 Lut 2009, 17:18

Nie chce zabardzo używek z racji że ta warstwa odblaskowa w nich się zużywa wole nowe .. w ostateczności mogę swoje oddać do renowacji (choć jeden jest zaparowany i jest w nim woda).
MARIUSZ.B - 28 Lut 2009, 17:24

Ty lepiej zrób te hamulce :-) a lampy to wymyj ludwikiem.
Lary - 28 Lut 2009, 18:07

Na hamulce (tymczasowe rozwiązanie - wywalenie ręcznego) będę się z przemkiem umawiał w poniedziałek y podjechać w tygodniu (i na elektryke w bagażniku) a nowe hamulce (jak przemek sprawdzi odrazu co tam do roboty jest) będą prawdopodobnie pod koniec marca jak z GP będą przelewy także spokojnie :)

O te lampy to tak bardziej z ciekawości zapytałem :)

Freeman - 28 Lut 2009, 19:11

Lary, ta regulacja jest po to, aby obniżyć światła w momencie kiedy masz załadowany tył auta(żebyś nie oślepiał innych) więc dlatego jest jasne, że muszą być oba.
diodalodz - 1 Mar 2009, 02:30

no a zarówno prawy jak i lewy leflektor oślepia ludzi z przeciwka . W autach jest to od lat 70 tylko że wcześniej były manualne motylki przy lampach do opuszczania . nawet w naszej rodzimej produkcji 125p jest to rozwiązanie i jest w instrukcji opisane :)
A co do regeneracji lamp to w przypadku mk3 lepiej kupić używkę bo te regenerowania są lipne. Poszukaj po szrotach helli albo boscha bo org jest carello z tego co pamiętam które jest strasznie lipne .