Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Czujnik drzwi

neu - 13 Mar 2009, 10:41
Temat postu: [MK3] Czujnik drzwi
W mojej fiescie od kupna nie dziala czujnik otwierania drzwi , tzn jak otwieram nie zapala sie lampka a jak sa swiatla wlaczone nie piszczy czujka, wiec postanowilem to sprawdzic odkrecilem czujnik ( tylko 1 srubka ) wiec poszlo szybko i ku mojemu zdzwieniu nie bylo tak jak myslalem ze moze czujnik :D albo zasniezale styki :D nie jest podlaczony ! :(
Co gorsza przez ta mala dziurke nie widzialem kabelka ! wzielem kawalek druta chcialem poszperac i myslalem ze moze go wylowie jednak sie nie dalo odkrecilem boczna strone i co ?
-Brak kabelka jedyne ktore tam sa to te zdaje sie od glosnika ! poza tym do drzwi nie ida zadne kabelki wiec moje pytanie jak moge taki kabelek dorobic ? dzie go podlaczyc ?
moze np zrobic pod drugi czujnik z drugich drzwi ale wtedy chyba czujnik swiatel nie bedzie dzialac , nie wiem co gdzie i jak :D wiec jak by ktos mogl cos doradzic bylo by super.
pozdrawiam.

essien - 13 Mar 2009, 10:43

odkręćplastik progu i odciągnij dywan ;] wtedy poszukaj :)
neu - 13 Mar 2009, 11:04

nom wlasnie pisalem ze odkrecilem boczna strone chodzilo mi o ten boczek plastikowy.
ide jeszcze dobrze lookne tam moze cos jest co przeoczylem ale zadnego luzem raczej nie widzialem.

Dziala :D wszystko :)
kabelek znalazlem byl dosc ostro schowany pozniej troche sie pomeczylem zeby go to tej dziury znowu wprowadzic i na koncu urwalem wtyczke :D ale pozniej proizorycznie do czasu az kupie wyczke naprawilem.