|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK1] Radio
DziDzia - 15 Mar 2009, 00:25 Temat postu: [MK1] Radio Fiesta S
Fiesta Ghia
Obydwa obrazki pochodzą z folderu Fiesty dostępnego TUTAJ .
W obydwóch wersjach we wnętrzu widać radio. W obydwóch wersjach nie widać anteny do radia.
Moje pytanie: Czy, a jeśli tak, to gdzie była oryginalnie antena w mk1
Nie są to jedyna zdjęcia jakie widziałem.. Na większości antena była wysuwana z błotnika.. Prawego Lewego
Wie ktoś jak to jest z tą anteną
pozdro
diodalodz - 15 Mar 2009, 02:22
prawy błotnik przedni . Zazwyczaj jej tam nie ma bo wpadła w koło od korozji . moja miała jeszcze szczątki przewodów idących do błotnika .
A radio miały. mam z 78 roku org radio od mk1 tylko brakuje szyldu .
JoeMix - 15 Mar 2009, 08:22
Prawy? Ja wszędzie mam oryginalną antenę z... lewej od strony kierowcy.
Laskosz - 15 Mar 2009, 08:49
ja z tego co pamiętam też miałem po lewej a tadzias ma po prawej
DziDzia - 15 Mar 2009, 10:07
I weź tu mądry bądź... Jeden mówi, że po prawej, a drugi, że po lewej.. A na tych zdjęciach co dałem nie ma w ogóle..
Ja też miałem na błotniku od kierowcy..
pozdro
diodalodz - 15 Mar 2009, 15:01
są w tym katalogu z którego dałeś conajmniej 4 zdjęcia z antenami tylko wszystkie są schowane .
Maćko - 15 Mar 2009, 16:30
Mam orginalne mk1 xr2 i u mnie jest chowana antena w lewym błotniku, czyli tym od kierowcy i śmiem twierdzić iż jest to tam od nowości.
DziDzia - 15 Mar 2009, 18:20
diodalodz napisał/a: | tylko wszystkie są schowane . |
To mogłoby wytłumaczyć moja ślepotę . Bo teraz zauważyłem jakieś mikro kropeczki na błotnikach.. I są po prawej stronie. Czyli tam gdzie kierownica. A my mamy kierownicę po lewej.. Wychodzi na to, że albo anteny były różnie, albo po stronie kierowcy...
Maćko, Mógłbyś zrobić zdjęcie tej anteny Skoro twierdzisz, że masz ją od nowości
pozdro
JoeMix - 15 Mar 2009, 19:18
Na zdjęciach które dałeś nie ma anteny, fotki do prospektów to dziwne kombinacie, to co jest przedstawiane jako jedna wersja auta często jest zebrane z galerii zdjęci 3-4 egzemplarzy niekoniecznie jednej wersji. Bywało że na prospektach sa fotki egzemplarzy przedprodukcyjnych, co jest normalne w pozycjach z początku produkcji Mk1, ale w prospektach z końca? Też bywało
Generalnie - antena oryginalnie jest montowana na błotniku od strony kierowcy, czyli na europejskich - lewym, Angielskich - prawym błotniku - jedynie co znam z wersji produkcyjnych to antena chowana do błotnika - baty na stałe z tego co wiem były montowane ale nie fabrycznie ale już przez dilerów na życzenie klienta.
Najpierw info jak by ktoś chciał zamontować antenę zgodnie z zaleceniem producenta:
Oryginalna antena chowana, jaśniejsze to Mk1 ciemniejsze z większymi dziurami Mk2:

Antena zamontowana przez dealera w Holandii:
Trochę fotek z folderów:

Oryginalne antenki, jak widać można było też zakupić automat:
Maćko - 15 Mar 2009, 20:45
DziDzia napisał/a: |
Maćko, Mógłbyś zrobić zdjęcie tej anteny Skoro twierdzisz, że masz ją od nowości pozdro |
Jasne wrzucę zdjęcie jak tylko będę miał chwilę iść do garażu. Antena była na wyposażeniu fiesty przy wyjściu z salonu, mam to gdzieś w dokumentach z wyposażeniem dodatkowym mojej fiesty Do tego była przelotka gumowa w nadkolu i kabel leciał do radia za pedałami do konsoli środkowej gdzie było radio w xr.
DziDzia - 15 Mar 2009, 23:18
Maćko napisał/a: | Jasne wrzucę zdjęcie jak tylko będę miał chwilę iść do garażu |
Spoko, Joe chyba już wszystko pokazał
I chyba wszystko już zostało powiedziane w tym temacie, co było do powiedzenia.
Dzięki Wam. Tak z ciekawości pytałem
pozdro
|
|