|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Jak długo pociągnie aku w trakcie jazdy bez ładowania
tobiasss - 1 Kwi 2009, 21:56 Temat postu: [MK3] Jak długo pociągnie aku w trakcie jazdy bez ładowania Jak długo wystarczy prądu jeżeli alternator nie ładuje aku jest nowe Czy przez 30km z włączonymi światłami aku nie odmówi posłuszeństwa?Bo tyle mam do elektryka.Pasek jest dobrze napięty.
MARIUSZ.B - 1 Kwi 2009, 22:04
Bez problemu powinien wystarczyć
tobiasss - 1 Kwi 2009, 22:10
Dzięki za pomoc i zamykam temat!
JoeMix - 1 Kwi 2009, 22:24
Na bardzo szybko policzone: akumulator 45Ah w pełni naładowany powinien pociągnąć auto 2h bez ładowania.
Parzych - 1 Kwi 2009, 22:30
To ja się pochwalę osiągnięciem naszego Maluszka w latach 80-tych: z Wawy do Czeskiej Pragi dojechaliśmy bez ładowania (fakt że wtedy światła włączało się dopiero po zmroku)
diodalodz - 2 Kwi 2009, 01:07
Parzych napisał/a: | To ja się pochwalę osiągnięciem naszego Maluszka w latach 80-tych: z Wawy do Czeskiej Pragi dojechaliśmy bez ładowania (fakt że wtedy światła włączało się dopiero po zmroku) |
coś tam ładował napewno .
Jeśli altek jest odłączony to robisz sobie bilans prądowy .
2x55W + 30W +20W +60W =220W mniej więcej . prąd wychodzi ok 18A czyli teoretycznie do całkowitego zera w ok 2 godziny w praktce idzie dużo szybciej i zacznie mieć problemy po ok godzinie .
Parzych - 2 Kwi 2009, 13:15
diodalodz napisał/a: | coś tam ładował napewno | To była prądnica jeszcze, i umarła - coś ze szczotkami się stało ale nie pamiętam już dokładnie...
diodalodz - 2 Kwi 2009, 22:19
hehe to coś tam ładowała . Generalnie te prądnice to poprawnie pracowały do 30 minut od nowości
Parzych - 2 Kwi 2009, 23:08
diodalodz, wtedy w prądnicy zawiesiła się szczotka (dopytałem u ojca) a aku był "Centra" 34 amperogodziny i czesi nie umieli naprawić i do Wawy (z Pragi) też wracaliśmy na samym aku
|
|