|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK3] Szczelina pomiędzy szybą kierowcy a drzwiami
luk-90 - 22 Maj 2009, 19:32 Temat postu: [MK3] Szczelina pomiędzy szybą kierowcy a drzwiami Witam, ostatnio zauważyłem niepokojącą rzecz w mojej fieście. Otóż pomiędzy szybą kierowcy, a uszczelką zrobiła się spora szczelina, przez która wpływa woda i inne świństwa do wnętrza drzwi, co można na to poradzić, macie jakieś pomysły?? Załączam linki ze zdjęciami jak to wygląda
link 1
link 2
MARIUSZ.B - 23 Maj 2009, 10:34
Normalne, przynajmniej szyba Ci się nie rysuje a woda powinna wypływać otworami na dole drzwi.
luk-90 - 23 Maj 2009, 12:59
w takim badź razie po co wogóle wymyślono te uszczelke, konstruktorzy nie bez celu ja tam umiescili, z drugiej strony, uszczelka normalnie przylega do szyby
MARIUSZ.B - 23 Maj 2009, 14:53
Jak Ci przeszkadza to dognij ją albo rant pod nią. Ona tam jest bardziej ze względów estetycznych a nie uszczelniających.
Maki - 23 Maj 2009, 20:54
Próbowali ci się włamać.
tornado50 - 25 Mar 2011, 19:14
Miałem dokładnie ten sam problem. Więc zdjąłem uszczelkę pod szybą, otwarłem okno całkowicie i wyginałem od lewej do prawej tą blaszkę na której była usytułowana uszczelka, naginając w stronę szyby. Później założyłem uszczelkę i już dolega jak należy
|
|