|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Elektryka - [MK5] Otwieranie klapy bagażnika pilotem 

Inti - 19 Cze 2009,  09:35 Temat postu: [MK5] Otwieranie klapy bagażnika pilotem Witam.

Postanowiłem nie łączyć tematu świateł przeciw mgielnych z tym    

Mam następujące pytanie.

Czy jeżeli mam w pilocie guzik do otwierania bagażnika to jest szansa na to, że w MKV jest ta funkcja (a teraz nie działa bo coś się sypnęło) czy jest to seryjny kluczyk i dlatego jest na nim opcja otwierania klapy guzikiem. Fiestka jest w wersji GIHA.  Dodam, że identyczny kluczyk ma ojciec w Mondku też GIHA i tam klapa się otwiera z pilota.

Ciekawi mnie to bardzo. Jeżeli się okaże, że w MKV była taka opcja to rozkręcam tył. I teraz pytanie: załóżmy, że mechanizm otwierający klapę tam jest... gdzie się znajduje, w klapie czy w progu bagażnika. 

Z góry dzięki za wszystkie informacje.
												 Puff - 19 Cze 2009,  12:44
  Mechanizm jest w klapie. Guzik może wymagać przytrzymania (a nie tylko naciśnięcia), żeby przypadkowo klapy nie otworzyć.

Całość możesz zweryfikować ściągając plastik z klapy i patrząc czy jest tam siłownik.
												 Inti - 19 Cze 2009,  13:11
  Wielkie dzięki Pufcio... idę do garażu   
												 Inti - 19 Cze 2009,  13:54
  Jest siłownik, całość strasznie ciężko chodzi. Jak poruszałem siłownikiem to zaczyna się powoli ruszać. Całość mam zamiar wymontować, wyczyścić i nasmarować. Powinno być dobrze   
												 bidżej - 20 Cze 2009,  12:33
  Inti, klapę w MK5 otwiera się poprzez dwukrotne wciśnięcie przycisku na kluczyku.

masz tą funkcję, o ile w środku masz otwieranie klapy z guzika (przycisk u góry konsolki na tunelu środkowym)
												 Inti - 21 Cze 2009,  20:36
  bidżej rozebrałem klapę i jest siłownik, otwiera się tak jak mówisz z pilota, ale mechanizm był zatarty dlatego nie reagował, teraz już gra   . Co do otwierania bagażnika z kabiny to owego guzika w kabinie nie posiadam     ale teraz przynajmniej będę mógł pilotem otwierać   

| 

|