Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - [MK3] przelotka na iso vs allegro

tswcrew - 21 Cze 2009, 14:52
Temat postu: [MK3] przelotka na iso vs allegro
Rozważam zmianę standardowego raia 2014 na cos nowszego, moja fiesta jest z roku 1992, natomiast na allegro widze przejsciowki ford-iso ale do fiest od 1995roku :?

czy wystarczy mi kupić przelotkę czy musze kupic w zestawie z ramką ?

btw - ciezko sie kładzie kable na tył ? czy wystarczy pociągnąć z kostki przy progach i do tyłu?

krzysieks_mc - 21 Cze 2009, 15:35

Ja u siebie w aucie (Fiesta mk3) mam fabrycznie kostki iso, jeśli masz kostki fordowskie to wystarczy przejściówka Ford- ISO.
Jeśli chodzi o kable na tył to puszczasz z kostki w prawym progu (w lewym idzie przewód od pompy paliwa i będzie gwizdać)

SpiderMAN - 22 Cze 2009, 01:44
Temat postu: Re: przelotka na iso vs allegro
tswcrew napisał/a:
Rozważam zmianę standardowego raia 2014 na cos nowszego, moja fiesta jest z roku 1992, natomiast na allegro widze przejsciowki ford-iso ale do fiest od 1995roku :?

czy wystarczy mi kupić przelotkę czy musze kupic w zestawie z ramką ?

btw - ciezko sie kładzie kable na tył ? czy wystarczy pociągnąć z kostki przy progach i do tyłu?
Przelotka wystarczy...
A kable do tyłu rzucić przy oryginalnej wiązce to pestka...
Tylko plastiki ściagaj delikatnie nie pourywaj kołków.

Thomas206 - 22 Cze 2009, 15:01

Ja podjechalem do serwisu CA, wlutowali mi kostke ISO, zamontowali radio i glosniki za 50 PLN.
wojtek_kato - 29 Cze 2009, 21:44

Thomas206 napisał/a:
Ja podjechalem do serwisu CA, wlutowali mi kostke ISO, zamontowali radio i glosniki za 50 PLN.

To zrobiłeś biznes, za 10 minut roboty tyle kasy. Moje radio nawet nie jest warte 50 zł :p

kingula85 - 30 Cze 2009, 10:19

hehe a ja chcę z kostek do nowego radia przełożyć na starego blaupunktan ( jakoś tak chyba się pisze :| ) kaseciaka :hihihi: i nie wiem bo nikt nie przekłada się z nowego radia na stare ale ja to zawsze mam wsio na odwrót :-) macie jakiś pomysł gdzie mogę to zrobić i znaleźć przejściówki??
szogoon - 30 Cze 2009, 13:13

kingula85, a ten stary blaupunkt ma jakieś kostki ? czy wystają luzem druty ? :D
kingula85 - 30 Cze 2009, 13:43

Tak tak ma kostki dlatego właśnie nie pasuje:) bo ma jakieś takie długie a na te nowe radia to są małe kostki :-)
szogoon - 30 Cze 2009, 16:37

yyy... a to jakieś oryginalne radio z konkretnego samochodu?
kingula85 - 1 Lip 2009, 09:47

yyy nie wiem:) Wiesz co ja to jestem przed obroną więc nie mam za dużo czasu ale jak tylko się uporam to porobię zdjęcia tym kostką z samochodu i zdjęcia radia i wtedy myślę że łatwiej wam będzie mi pomóc :hihihi: na razie dzięki za zainteresowanie:) odezwę się jeszcze;)
DziDzia - 1 Lip 2009, 09:54

kingula85, obroń się (powodzenia) i dawaj fotki.. Na pewno będzie inna rozmowa..

pozdro :!: