|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [mk4] Czy będą dobre pasy?
maras78 - 24 Cze 2009, 21:01 Temat postu: [mk4] Czy będą dobre pasy? Witam, mam pytanko może ktoś już przerabiał temat. Na tylnym siedzeniu kiedy chcę zapiąć fotelik dziecięcy okazuje się że pasy są za krótkie, z przodu są ok pasuje ale wiadomo poduszka więc nie da rady. Czy jeżeli kupie pas z przodu będe mógł go zamontować z tyłu no i czy jest dłuższy od tylnego bo może są takie same ale inne mocowanie i dlatego nie wystarcza. Z góry dziękuję za pomoc.
Parzych - 24 Cze 2009, 21:38
maras78 napisał/a: | Czy jeżeli kupie pas z przodu będe mógł go zamontować z tyłu | Obawiam się czy są montowane w tej samej pozycji, bo jak nie to nie będą działać po założeniu na tył...
maras78 - 25 Cze 2009, 09:25
Faktycznie nie pomyślałem wystarczy inny kąt kulka sie przetoczy i nie rozwine. Rozkręce i zobacze co widać.
JoeMix - 25 Cze 2009, 10:54
maras78, przedłużkę sobie zrób, z rozbitego auta potrzebne jest zapięcie pasa i klamra z pasa oraz sam pas - na odpowiedniej maszynie to trzeba szyć razem na daną długość i gotowe.
grzes87 - 25 Cze 2009, 19:20
szyc pasy uzywany z tym co jest w samochodzie ??? czy Wy wiecie ze to niebezpieczne i tak sie nie robi ??? ODRADZAM przeciez tu chodzi o bezpieczenstwo dziecka !
JoeMix - 25 Cze 2009, 19:32
Nie szyć pasy w samochodzie tylko zrobić przedłużkę do aktualnego pasa - jak zrobisz to na dobrej maszynie dobrą nicią to będzie dobrze, w końcu pasy w aucie masz też szyte, z drugiej strony, wolę porządne zszycie kilkukrotne przedłużkę i sprawny pas tylny, niż montować tam coś innego które niekoniecznie zadziała jak trzeba. Przedłużkę można kupić w sklepie z atestem - nie będzie problemów wtedy żadnych. przedłużkę wpinasz w klamrę na pasie, a drugi koniec w zatrzask w siedzeniu.
|
|