Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [mk3] Zarzuca w prawą stronę

fenwow - 5 Lip 2009, 17:34
Temat postu: [mk3] Zarzuca w prawą stronę
Witam, mam problem. Mianowice wczoraj lekko przywalilem moja fiesta w male drzewko oczywiscie zderzak i blotnik sie pogiął kierunek walnął itp. ale nie chodzi o to. chodzi mi o to ze sciga ja strasznie na prawa strone ale to strasznie... co moze byc tego przyczyna?? nie znam sie na tym wiec pytam na forum.
dziekuje za jaka kolwiek odp.

Kadzax - 5 Lip 2009, 20:27

Nie uderzyłeś kołem???
Może skrzywiłeś końcówkę drążka kierowniczego jak ja kiedyś w ibizie.
Może wahacz, a może cała kolumna Mc persona.
Przyczyn może być wiele.
Ja na twoim miejscu obejrzałbym całe zawieszenie itd i jak wszystko okazałoby sie ok pojechal bym ustawic zbierzność:)

Ps. poczekaj na opinie bardziej doświadczonych bo nie chce cię wprowadzać w błąd i narażać na niepotrzebne wydatki:)

Jacek4200 - 5 Lip 2009, 20:49

fenwow, najlepiej podjedź do warsztatu, rzuć też okiem czy koło Ci się nie cofneło ;-(
szogoon - 5 Lip 2009, 23:49

Jacek4200 napisał/a:
fenwow, najlepiej podjedź do warsztatu, rzuć też okiem czy koło Ci się nie cofneło ;-(

old dobrze gada

jak coś kumasz to wjedź na kanał, spójrz od spodu jak wszystko wygląda, jak coś pogięte to do wymiany... w szczególności zobacz wahacz, sworzeń wahacza

druga sprawa (czego nie zobaczysz pod samochodem) to czy ktoś grzebał przy układzie kierowniczym ?

fenwow - 6 Lip 2009, 01:10

yyy jutro pojadę na kanał to tam po lukam co i jak. co do uk. kierwoniczego to nic nie było grzebane.