|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
LPG - Oboty na luzie
bukolek - 15 Sie 2009, 12:51 Temat postu: Oboty na luzie Witam. W Fiescie 1.25 obroty na luzie wynosza 875+-50. Bylem jakis czas temu u gazownika i on mi ustawil obroty jak chodzi na gazie 800. Moga takie byc?? Moje pytanie bierze sie stad, iż po prostu jak mam samochod na luzie i przelaczam zasilanie miedzy gazem a benzynka to slychac roznice w dzialaniu silnika. Odczuwalna jest ta roznica kilkudziesieci obrotow. Na gazie dziala wolniej. Przez co minimalnie (ale zawsze) odczuwalne sa na gazie drobne drgania w kabinie. Silnik takze troche bardziej sie telepocze. Grozne to jest czy olac temat?? Dzieki i pozdraiwiam.
P.S. Mam sekwencje Stag 200.
mechcom - 15 Sie 2009, 13:38
to podreguluj je o te +- 50obr/min i zobaczysz czy jest róznica i nie ma tych drgawek na wolnych obrotach
JoeMix - 15 Sie 2009, 14:32
bukolek, na benzynie obroty ustala elektronika silnika w zależności od czegoś tam (sporo się tego bierze pod uwagę) jak masz dobra instalację to przy LPG 3/4 informacji jest pomijanych, a jak masz kiepską instalację to elektronika silnika w ogóle nie ma nic do gadana na gazie i jest tyle ile mechanik Ci ustalił.
Jak Silnik Ci na LPG na wolnych się telepocze to jedz do warsztatu niech wolne ustawią na 90 i będzie po problemie,,,
bukolek - 16 Sie 2009, 13:58
ok, dzieki za info i pozdrawiam.
Pawełos666 - 18 Sie 2009, 14:45
nic nie olewać, jedz niech poprawia, gaz ma dzialac identycznie jak benzyna, jedz i skladaj reklamacje...
|
|