|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Paliwo pod gniazdem świecy w 3 cylindrze
kazi - 10 Wrz 2009, 12:31 Temat postu: [MK3] Paliwo pod gniazdem świecy w 3 cylindrze Witam, mam problem z fiestą ponieważ czasem auto zaczyna szarpać co o mało by nie spowodowało wypadku - winna to wypadający zapłon ale ...
pod gniazdem 3 swiecy w rożnych odstępach czasu jest mokro i zbiera sie paliwo - wtedy swieca na 3 garku jest zalana - co grozi pożarem i auto nie chce jechac czyli chodzi na 3 garki.
Wymieniłem swiece na inna i po jakims czasie to samo - wypada zapłon a w 3 cyl jest paliwo.
Kable zapłonowe mają 4 miesiące więc chyba to nie jest ich wina skoro sa nowe i do LPG mimo iż mam benzyniaka.
Problem jest taki iż jeśli dlużej tak bede jezdzic na szarpiącym silniku , bądź 3 garach to silnik szlag trafi i na amen stanie.
Teraz tak czy to wina zacinającego sie tłoka? czy cewka jest do kitu, czy może kabel bo ja juz trace cierpliwosc do tego auta bo jest używane służbowo .
JoeMix - 10 Wrz 2009, 13:06
Zacinający sie tłok :yyy: Sorry, ale jak sobie to wyobrażasz,,,
Jak w gnieździe świecy pojawia się paliwo z cylindra to znaczy ze to gniazdo nie utrzymuje szczelności = głowica do remontu.
kazi - 10 Wrz 2009, 13:34
fazowo :] czyli silnik na złom? bo zszedlem na dol patrze a tam szczelina miedzy gniazdem swiecy a swiecą tzn moze i takie wrazenie ale myslalem ze to wina świecy ale nie mozliwe a tu taki "wałek" :( czy to pewne na 100 %?
|
|