Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Wymiana kierunkowskazów

luk-90 - 11 Wrz 2009, 13:45
Temat postu: [MK3] Wymiana kierunkowskazów
Witam, potrzebuje info jak wymienic kierunkowskazy, całą lampe, kupiłem białe i chce je założyć. nie wiem jak zdemontować lampe, prosze o pomoc
bidżej - 11 Wrz 2009, 14:03

kierunkowskaz: otwórz maskę, w rogach z przodu auta zobaczysz druciane oczka - to końcówki sprężyn trzymających kierunki, zahaczonych o nadkola. odciągasz oczko i wyczepiasz z otworu w nadkolu. kierunek masz luźny, pozostaje obrócić oprawkę żarówki (wyciągnij kierunek na zewnątrz) i wyjąć. montaż odwrotnie. z lewej strony może być dość upierdliwie bo akumulator i wiązka przeszkadza.

lampa (nie wiem po co chcesz ją wyjmować do wymiany kierunków): jedna (lampa z regulacją manualną) lub dwie (elektryka) śrubki pod klucz 10 w pasie przednim, trzeba na siłę (ale z wyczuciem) wyciągnąć do siebie górną część lampy (siedzą tam blaszki sprężynujące). dół osadzony jest na elementach o profilu odwróconego U w pasie przednim.

elmek13 - 11 Wrz 2009, 14:09

Normalnie....odkręcasz z boku lampy 2 śrubki i wychodzi ci lampa. Jak masz sterowane elektrycznie odpinasz kostkę, a co do kierunków pociągnij za sprężynkę....odwrotnie wszystko później montujesz.

To wszystko a nie magia.

bidzej...sorry co to akumulator? Bo ja nie mam takiego cuda w aucie. :rotfl: u mnie lampy same wylatują....nie licząc kierunków.

luk-90 - 11 Wrz 2009, 14:10

Po prostu jak spojrzałem pod maske to w pierwszej chwili przyszlo mi do glowy, zeby zdemontowac kierunki trzeba wyjąc caly reflektor, ale jak nie to zobacze, zdam relacje czy udalo sie

[ Dodano: Pią Wrz 11, 2009 15:23 ]
Kierunki wymienione, dzieki wielkie, zrobie update w naszych autach niedlugo hihi

Marcinowaty - 11 Wrz 2009, 20:31

luk-90 napisał/a:
zdam relacje czy udalo sie

:rotfl: Czekamy niecierpliwie

DziDzia - 11 Wrz 2009, 22:45

Śmiać się czy płakać :?:

pozdro :!:

drjanusz - 12 Wrz 2009, 00:27

luk-90 nie rób wstydu-wpadnij a dostaniesz konkretne demo wymiany kierunku :fox: