|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Wymiana kierunkowskazów
luk-90 - 11 Wrz 2009, 13:45 Temat postu: [MK3] Wymiana kierunkowskazów Witam, potrzebuje info jak wymienic kierunkowskazy, całą lampe, kupiłem białe i chce je założyć. nie wiem jak zdemontować lampe, prosze o pomoc
bidżej - 11 Wrz 2009, 14:03
kierunkowskaz: otwórz maskę, w rogach z przodu auta zobaczysz druciane oczka - to końcówki sprężyn trzymających kierunki, zahaczonych o nadkola. odciągasz oczko i wyczepiasz z otworu w nadkolu. kierunek masz luźny, pozostaje obrócić oprawkę żarówki (wyciągnij kierunek na zewnątrz) i wyjąć. montaż odwrotnie. z lewej strony może być dość upierdliwie bo akumulator i wiązka przeszkadza.
lampa (nie wiem po co chcesz ją wyjmować do wymiany kierunków): jedna (lampa z regulacją manualną) lub dwie (elektryka) śrubki pod klucz 10 w pasie przednim, trzeba na siłę (ale z wyczuciem) wyciągnąć do siebie górną część lampy (siedzą tam blaszki sprężynujące). dół osadzony jest na elementach o profilu odwróconego U w pasie przednim.
elmek13 - 11 Wrz 2009, 14:09
Normalnie....odkręcasz z boku lampy 2 śrubki i wychodzi ci lampa. Jak masz sterowane elektrycznie odpinasz kostkę, a co do kierunków pociągnij za sprężynkę....odwrotnie wszystko później montujesz.
To wszystko a nie magia.
bidzej...sorry co to akumulator? Bo ja nie mam takiego cuda w aucie. u mnie lampy same wylatują....nie licząc kierunków.
luk-90 - 11 Wrz 2009, 14:10
Po prostu jak spojrzałem pod maske to w pierwszej chwili przyszlo mi do glowy, zeby zdemontowac kierunki trzeba wyjąc caly reflektor, ale jak nie to zobacze, zdam relacje czy udalo sie
[ Dodano: Pią Wrz 11, 2009 15:23 ]
Kierunki wymienione, dzieki wielkie, zrobie update w naszych autach niedlugo hihi
Marcinowaty - 11 Wrz 2009, 20:31
luk-90 napisał/a: | zdam relacje czy udalo sie |
Czekamy niecierpliwie
DziDzia - 11 Wrz 2009, 22:45
Śmiać się czy płakać
pozdro
drjanusz - 12 Wrz 2009, 00:27
luk-90 nie rób wstydu-wpadnij a dostaniesz konkretne demo wymiany kierunku
|
|