|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - [MK4] Wymiana radia
mariusz198711 - 11 Wrz 2009, 18:44 Temat postu: [MK4] Wymiana radia Witam wszystkich !
Ostatnio zakupiłem radio (clarion cz109e) do mojej fiesty mk4 i mam problem z montażem. Zakupiłem zestaw (ramka+przelotka itd.) do montażu jednak nie wiem jak mam zamontawać radio żeby było stabilne. Prawidłowo powinno się włożyć półkieszeń, pozaginać blaszki a później włożyć radio ale niestety nie przejdzie przez półkieszeń bo odstaje ten plastik z tyłu radia który się wsuwa po tej szynie u góry.
Nie wiem jak to zrobić
Dodam tylko, że jeszcze nigdy nie montowałem radia także prosiłbym o instrukcję krok po kroku jak mam to zrobić
kaczoro - 11 Wrz 2009, 19:40
Półkieszeń jest niepotrzebna Radio od tyłu podtrzymuje właśnie ten wieszak wprowadzany po szynie, a z przodu radio opiera się na ramce montażowej. Ja dorabiałem u siebie takie gumowe podkładki, które zapobiegały przemieszczaniu się radia w ramce. Trzeba pokombinować
mariusz198711 - 12 Wrz 2009, 16:08
kaczoro napisał/a: | Półkieszeń jest niepotrzebna |
A nie lepiej wziąć radio, wsadzić go w półkieszeń, wziąć ramkę, pozaginać blaszki od półkieszeni tak żeby trzymały się ramki, przykręcić wieszak do radia a potem tak złożony "zestaw" wsadzić do środka ?
kaczoro - 12 Wrz 2009, 22:46
mariusz198711 napisał/a: | A nie lepiej wziąć radio, wsadzić go w półkieszeń, wziąć ramkę, pozaginać blaszki od półkieszeni tak żeby trzymały się ramki, przykręcić wieszak do radia a potem tak złożony "zestaw" wsadzić do środka ? |
A może i lepiej...możemy sobie gdybać Nie przekonasz się dopóki nie zrobisz czegoś w tej kwestii
mariusz198711 - 13 Wrz 2009, 14:08
Chciałem się po prostu zapytać się o radę. Chyba jest ktoś na tym forum co montował radio w fieście mk4 ?
|
|