Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - [MK4] Wymiana radia

mariusz198711 - 11 Wrz 2009, 18:44
Temat postu: [MK4] Wymiana radia
Witam wszystkich !

Ostatnio zakupiłem radio (clarion cz109e) do mojej fiesty mk4 i mam problem z montażem. Zakupiłem zestaw (ramka+przelotka itd.) do montażu jednak nie wiem jak mam zamontawać radio żeby było stabilne. Prawidłowo powinno się włożyć półkieszeń, pozaginać blaszki a później włożyć radio ale niestety nie przejdzie przez półkieszeń bo odstaje ten plastik z tyłu radia który się wsuwa po tej szynie u góry.
Nie wiem jak to zrobić :sad:
Dodam tylko, że jeszcze nigdy nie montowałem radia także prosiłbym o instrukcję krok po kroku jak mam to zrobić

kaczoro - 11 Wrz 2009, 19:40

Półkieszeń jest niepotrzebna :-P Radio od tyłu podtrzymuje właśnie ten wieszak wprowadzany po szynie, a z przodu radio opiera się na ramce montażowej. Ja dorabiałem u siebie takie gumowe podkładki, które zapobiegały przemieszczaniu się radia w ramce. Trzeba pokombinować :ok:
mariusz198711 - 12 Wrz 2009, 16:08

kaczoro napisał/a:
Półkieszeń jest niepotrzebna :-P

A nie lepiej wziąć radio, wsadzić go w półkieszeń, wziąć ramkę, pozaginać blaszki od półkieszeni tak żeby trzymały się ramki, przykręcić wieszak do radia a potem tak złożony "zestaw" wsadzić do środka ?

kaczoro - 12 Wrz 2009, 22:46

mariusz198711 napisał/a:
A nie lepiej wziąć radio, wsadzić go w półkieszeń, wziąć ramkę, pozaginać blaszki od półkieszeni tak żeby trzymały się ramki, przykręcić wieszak do radia a potem tak złożony "zestaw" wsadzić do środka ?

A może i lepiej...możemy sobie gdybać :-P Nie przekonasz się dopóki nie zrobisz czegoś w tej kwestii ;-|

mariusz198711 - 13 Wrz 2009, 14:08

Chciałem się po prostu zapytać się o radę. Chyba jest ktoś na tym forum co montował radio w fieście mk4 ?